video/ 'odlučno ne'

Epilog razgovora: Ništa od koaliranja, Bh. blok neće sa SDA

Front 05.02.19, 17:54h

Epilog razgovora: Ništa od koaliranja, Bh. blok neće sa SDA
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović naveo je da je Bh. blok danas donio odluku da na federalnom i državnom nivou "kaže 'ne' nacionalnim strankama"

 

Bh. blok ostaje opozicija na federalnom i državnom nivou, zaključeno je na današnjem sastanku lidera Bosanskohercegovačkog bloka - Nermina Nikšića, Željka Komšića i Predraga Kojovića, a na kojem je bilo riječi o tome da li će SDP, DF i Naša stranka krenuti u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om. 

 

- Donijeli smo odluku da ostajemo opozicija na federalnom i državnom nivou - rekao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić. 

 

Predsjedink DF-a Željko Komšić je poručio kako je odluka donesena uime očuvanja Bh. bloka. 

 

- Bitno nam je da Bh. blok u ovom sastavu, ili u nekom širem, u narednom periodu zajedno nastupi na lokalnim i opštim izborima, ali naš stav je da smo opozicija - istakao je Komšić. 

 

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović naveo je da je Bh. blok danas donio odluku da na federalnom i državnom nivou "kaže 'ne' nacionalnim strankama". 

 

- Hoćemo da gradimo novu Bosnu i Hercegovinu i da kreiramo platformu koja će postati prihvatljiva svim njenim građanima koji nisu nacionalisti i koji misle da ova zemlja jedino može nastaviti ako je multietnična i uređena po evropskim standardima - kazao je Kojović. 

 

Dodao je da vjeruje da na narednim izborima bh. blok može okupiti dovoljan broj ljudi "kako ne bi ponovi bili u dilemi oko pravljenja vlasti s nacionalistima". 

 

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI