potraga financirana s 324.000 funti privatnih sredstava

Na dnu La Manchea pronađen avion kojim je letio Emiliano Sala: Slijedi izvlačenje ostataka...

Hronika 04.02.19, 07:57h

Na dnu La Manchea pronađen avion kojim je letio Emiliano Sala: Slijedi izvlačenje ostataka...
Koordinator potrage David Mearns potvrdio je da je policija vijest o pronalasku zrakoplova prenijela obiteljima Emiliana Sale i Davida Ibbotsona

 

U nedjelju ujutro na dnu La Manchea pronađen je nestali zrakoplov tipa Piper Malibu kojim je na relaciji Nantes - Cardiff letio argentinski nogometaš Emiliano Sala, a koji je 21. siječnja nestao s radara, objavili su britanski i francuski mediji u nedjelju navečer pozivajući se na informacije iz Odjela za istraživanje zrakoplovnih nesreća. 

 

Zrakoplovom je upravljao pilot David Ibbotson, a on i argentinski nogometaš, 15 milijuna funti vrijedno pojačanje engleskog premijerligaša Cardiffa, proglašeni su nestalima uz pretpostavku da nisu preživjeli nesreću, podsjeća Hina. 

 

Ostaci zrakoplova pronađeni su u potrazi financiranoj s 324.000 funti privatnih sredstava, uz pomoć dva plovila koja su sonarom pretraživala dno Engleskog kanala, u suženom području veličine četiri kvadratne milje. 

 

Prema izvješću reportera Sky Newsa ostaci zrakoplova prvi su put opaženi oko devet sati ujutro po lokalnom vremenu, na lokaciji oko 24 milje sjeverno od kanalskog otoka Gurnseyja. Plovila su još nekoliko puta prošla područjem u kojem su prvi put opazili obrise zrakoplova, kako bi točno označili mjesto na kojem se nalazi. U kasnijim večernjim satima zrakoplov je identificiran kao onaj kojim je letio Emiliano Sala. 

 

Koordinator potrage David Mearns potvrdio je da je policija vijest o pronalasku zrakoplova prenijela obiteljima Emiliana Sale i Davida Ibbotsona. 

 

Istraživačke ekipe specijaliziranog odjela za zrakoplovne nesreće ostale su na mjestu na kojem su opaženi ostaci, kako bi krenuli u podvodnu potragu i identifikaciju zrakoplova. Nakon što završe s tim postupkom, bit će pokrenuta operacija izvlačenje ostataka zrakoplova.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI