'Skinuti pritisak sa RS'

Cvijanović: Svi srpski predstavnici da zajedno nastupe na nivou BiH

Front 03.02.19, 16:50h

Cvijanović: Svi srpski predstavnici da zajedno nastupe na nivou BiH
Cvijanović smatra da uz pobjednike izbora treba okupiti i sve one koji su dobili podršku građana RS za državni nivo vlasti

 

Potpredsjednica SNSD-a Željeka Cvijanović izrazila je danas nadu da će srpski predstavnici zajednički nastupati na nivou Bosne i Hercegovine. 

 

To je, naglasila je jedan od zaključaka izvršnog komiteta SNSD-a, koji je nakon sjednice u petak predložio strankama iz RS u Parlamentarnoj skupštini BiH da formiraju čvrstu koaliciju za RS i zajedničko učešće u organima vlasti na nivou BiH. 

 

Cvijanović smatra da uz pobjednike izbora treba okupiti i sve one koji su dobili podršku građana RS za državni nivo vlasti. 

 

Kazala je da je to potrebno i zbog izazova i pritisaka na RS. 

 

-Mi smo ponudili ono što je u interesu za RS i bilo bi važno da to razumije svaki političar, svjestan izazova pred kojima se nalazimo i pritisaka koji dolaze iz političkog Sarajeva, okruženja i na globalnom planu – rekla je ona u izjavi novinarima u Banjoj Luci, dodajući da bi se time oduprili izazovima i odbranili nacionalni interes. 

 

Kaže, nada se da će opozicija u RS prepoznati potrebu i odgovornost da se na nivou BiH nastupa zajedno, "kako bi se skinuo pritisak s RS".

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI