Nastojat će da se uigraju za prijateljske utakmice

Fudbaleri Željezničara nisu odputovali za Tursku, otkazan let! Osim: Ne možemo imati skupu ekipu koje nije učinkovita

Sport 01.02.19, 14:12h

Fudbaleri Željezničara nisu odputovali za Tursku, otkazan let! Osim: Ne možemo imati skupu ekipu koje nije učinkovita
Osim je naglasio da je više igrača napustilo Željezničar nego što je došlo, te da je trenutni sastav njegovog tima više skup nego učinkovit

 

Šef stručnog štaba FK Željezničar Amar Osim zadovoljan je prvim dijelom priprema koje je njegova ekipa obavila u Međugorju.

 

"Plavi" bi danas trebali otputovati na drugi dio priprema u Antaliju, ali let je otkazan zbog loših vremenskih uslova. Osim je pred polazak na sarajevski aerodrom izjavio da je ekipa obavila ono što je on zamislio u dosta teškim uslovima.

 

- Tereni su bili blatnjavi, ali najvažnije je da smo izdržali i da su nas zaobišle povrede. Bitno je da smo odradili treninge, u drugi dio priprema će svi ući spremni - kazao je Osim.

 

Osim je naglasio da je više igrača napustilo Željezničar nego što je došlo, te da je trenutni sastav njegovog tima više skup nego učinkovit.

 

- Ne možemo imati skupu ekipu koja nije efikasna. Odlučili smo se s nekim igračima rastati, a nekima dati prostor za dokazivanje. Nećemo dovoditi previše igrača. Trenutno nema mnogo izbora, a smatramo da imamo igrače kojima nije data prilika koju zaslužuju. Pokušat ćemo u ovoj polusezoni afirmisati neke mlađe igrače - rekao je Osim.

 

Dodao je da novi igrač Ermin Zec može dosta pomoći ekipi ako se vrati u nekadašnju formu.

 

Napadač Željezničara Sulejman Krpić očekuje dobre uslove u Antaliji i kvalitetne prijateljske utakmice.

 

- Znamo kakvi nas uslovi očekuju, a igrat ćemo dobre prijateljske utakmice. Nastojat ćemo da se uigramo. Ne bih govorio mnogo o promjenama u ekipi, novi igrači treba da se dokažu, a mislim da bi se trebali još pojačati jer je otišlo dosta kvalitetnih igrača - rekao je Krpić.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI