Civilna zaštita upozorava građane

Stiže oluja: U Kantonu Sarajevo najavljeni jaki udari vjetra! Provjerite balkone, preparkirajte automobile...

Hronika 31.01.19, 15:14h

Stiže oluja: U Kantonu Sarajevo najavljeni jaki udari vjetra! Provjerite balkone, preparkirajte automobile...
U saopćenju se ističe da općinske službe civilne zaštite trebaju staviti svoje snage zaštite i spašavanja u pripravnost, kako bi bile spremne reagovati na najavljene jake udare vjetra, u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama i po planovima zaštite i spašavanja

 

Kantonalna uprava civilne zaštite upozorava sva pravna i fizička lica da odmah i u skladu sa nadležnostima i obavezama poduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra.

 

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, na području Kantona Sarajevo u narednom vremenskom periodu očekuje se jak vjetar južnog smjera sa olujnim udarima, čija će brzina biti od 65 do 75 km/h.

 

Posebno se apeluje na pravna lica koja izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi usljed jakog vjetra mogli pasti sa krovova i drugih mjesta na objektima, kao i građevinskih skela i tako ugroziti sigurnost prolaznika.

 

Također se apeluje građanima da na svojim balkonima i drugim otvorenim prostorima ne ostavljaju predmete koji bi mogli ugroziti nečiju sigurnost, kao i da ne parkiraju svoja vozila u blizini velikih stabala.

 

U saopćenju se ističe da općinske službe civilne zaštite trebaju staviti svoje snage zaštite i spašavanja u pripravnost, kako bi bile spremne reagovati na najavljene jake udare vjetra, u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama i po planovima zaštite i spašavanja, prenosi Press služba KS.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI