Incident na KCUS-u

Novinari: Mi bi da pitamo, naša oprema nema toliko baterije... Sebija: Ne može! A onda je...

Hronika 31.01.19, 13:39h

Novinari: Mi bi da pitamo, naša oprema nema toliko baterije... Sebija: Ne može! A onda je...
Novinari su kazali da im se statistički podaci mogu poslati u vidu saopćenja, ali je portparolka KCUS-a Muamera Šehić poručila novinarima da ako ne mogu čekati, mogu napustiti press konferenciju

 

U Amfiteatru Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu danas je organizirana press konferencija direktorice Sebije Izetbegović i direktora disciplina na kojoj su prezentirani rezultati rada u 2018. godini sa osvrtom na period od 2016. do 2019. godine. Podsjećamo Skupština KS nije usvojila Izvještaj o poslovanju KCUS-a za 2017. godinu, piše Patria.

 

Izlaganje direktorice Izetbegović trajalo je pola sata, a nakon što je završila, odbila je odgovarati na pitanja novinara prije nego izlaganje završe i direktori disciplina.

 

Nakon što su novinari upozorili da oprema kojom snimaju nema toliko baterije i da sve predugo traje, ponovo je zatraženo da direktorica Izetbegović prvo odgovori na pitanja novinara zbog čega su i došli u velikom broju. Ona je to ponovo odbila riječima: Ne može!

 

Novinari su kazali da im se statistički podaci mogu poslati u vidu saopćenja, ali je portparolka KCUS-a Muamera Šehić poručila novinarima da ako ne mogu čekati, mogu napustiti press konferenciju.   

 

Novinarka agencije Patria to je i učinila. Uslijedilo je obraćanje drugih direktora disciplina.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI