Oporavlja se na klinici u Minhenu

Operisan Josip Pejaković, osjeća se dobro nakon teškog zahvata

Hronika 30.01.19, 19:13h

Operisan Josip Pejaković, osjeća se dobro nakon teškog zahvata
Sada je najvažnije da se Josip dobro oporavi, istakla je Emira Hadžiavdić Cof, Bosanka koja je u Švedskoj pokrenula akciju prikupljanja sredstava za Josipovu operaciju i liječenje

 

Josip Pejaković, doajen bh. glumišta podvrgnut je operativnom zahvatu dana na klinici u Münchenu. Da je operacija trajala nekoliko sati i bila izuzetno teška, saznali smo od člana porodice, koji je za Oslobođenje kazao da je sve prošlo u najboljem redu, te da se Josip Pejaković osjeća dobro. Uslijedit će oporavak na ovoj njemačkoj klinici.

 

Međutim, akcija je još uvijek u toku. Facebook grupa "20 kruna za čovjeka" otvorila je Paypal račun na koji možete uplatiti donacije za pokrivanje troškova Josipovog postoperativnog oporavka. Link koji vodi na račun i podatke o uplaćivanju možete pronaći OVDJE.

 

- Sada je najvažnije da se Josip dobro oporavi, istakla je Emira Hadžiavdić Cof, Bosanka koja je u Švedskoj pokrenula akciju prikupljanja sredstava za Josipovu operaciju i liječenje, a koja je ujedno i jedan od administratora Facebook grupe "20 kruna za čovjeka". Paypal račun će biti otvoren do 14. februara.

 

Podsjećamo da su Bosanci i Hercegovci s adresom u Švedskoj, skupili novac za Pejakovićevo liječenje s obzirom na to da je socijalno osiguranje koje ima u BiH, odbilo plaćanje troškova ove operacije.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI