zdravstveni izazov selektora fudbalske reprezentacije BiH još traje

Prosinečki će biti podvrgnut trećem operativnom zahvatu u Sarajevu

Hronika 30.01.19, 08:57h

Prosinečki će biti podvrgnut trećem operativnom zahvatu u Sarajevu
Drugi, kraći operativni zahvat obavljen je 1. decembra 2018. godine

 

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki uskoro će doputovati u Sarajevo, gdje će biti podvrgnut trećem operativnom zahvatu, saznaje „Dnevni avaz". 

 

Planirani završni hirurški operativni zahvat bit će obavljen do 15. februara - saznaje "Avaz" od izvora iz Nogometnog saveza BiH, što je potvrđeno i u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo (KCUS). 

 

Prosinečki se po povratku iz Las Palmasa, gdje je državni tim BiH 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran, a dan poslije podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Sabanović. Drugi, kraći operativni zahvat obavljen je 1. decembra 2018. godine. 

 

- Treći operativni zahvat ne bi trebao trajati duže od sat, premda je to uvijek nezahvalno prognozirati - kaže izvor "Avaza". 

 

U NSBiH, ali i KCUS-u, uvjeravaju da će selektor Prosinečki biti spreman voditi naš državni tim u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje reprezentacija BiH otvara 23. marta na sarajevskoj Grbavici protiv Armenije.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI