Sporazum potpisao poslanik koji nije njihov član

Nezavisni blok kategoričan: Nema nikakvog sporazuma sa SDA!

Front 25.01.19, 16:58h

Nezavisni blok kategoričan: Nema nikakvog sporazuma sa SDA!
Nezavisni blok će ostati dosljedan svojih principa, a svi koji zbog vlastitih interesa žele biti privjesak vladajućem režimu, to će raditi izvan odgovorne i nove politike Nezavisnog bloka

 

Povodom vijesti koja se pojavila u javnosti, da je Nezavisni blok (NB) potpisao koalicioni sporazum sa Strankom demokratske akcije (SDA) o saradnji u Parlamentu Federacije BiH iz Nezavisnog bloka "jasno i nedvosmisleno odbacuju takve navode". 

 

Kako se navodi u saopćenju "navodni" sporazum je potpisao poslanik Eldin Vrače koji nije ni član NB-a, a koji je mandat je dobio na listi Nezavisnog bloka u Zeničko-dobojskom kantonu, gdje je Nezavisni blok bio u koaliciji sa još tri stranke - Prvom strankom, Hrvatskom strankom i Snagom centra, čiji je Vrače član. 

 

- Kakvi motivi i interesi stoje iza ovakve odluke javnost će vjerovatno saznati u narednom periodu. Kupovina mandata, zadržavanje funkcija i privilegija je očito primarni cilj aktuelnog rukovodstva SDA, te to upravo pokazuje zbog čega NB, ali i mnoge druge stranke ne žele da surađuju sa njima - navode iz Nezavisnog bloka. 

 

Također podsjećaju, da je zbog djelovanja poput tog, Etički odbor nedavno iz stranke isključio i federalnog poslanika Elmedina Volodera

 

Nezavisni blok će ostati dosljedan svojih principa, a svi koji zbog vlastitih interesa žele biti privjesak vladajućem režimu, to će raditi izvan odgovorne i nove politike Nezavisnog bloka, navodi Press služba te stranke.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI