FOTO/ Tradicionalni 74. izbor Sportskog saveza BiH

Mesud Pezer, Ivan Klepić i Larisa Cerić proglašeni bh. sportistima godine

Sport 25.01.19, 08:16h

Mesud Pezer, Ivan  Klepić i Larisa Cerić proglašeni bh. sportistima godine
Za najboljeg nogometaša izabran je Edin Džeko, dok je najuspješnija državna selekcija u prošloj godini bila nogometna A-reprezentacija BiH

 

Atletičar Mesud Pezer i karatista Ivan Klepić izabrani su za bosanskohercegovačke sportiste godine u muškoj, a judistkinja Larisa Cerić u ženskoj konkurenciji, u tradicionalnom 74. izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine.  

 

Na svečanoj manifestaciji, održanoj sinoć u Narodnom pozorištu u Sarajevu, prestižna priznanja dodijeljena su sportistima i ekipama, koje su u prošloj godini ostvarili najznačajnije rezultate u nacionalnim prvenstvima i međunarodnim takmičenjima, te zaslužnim sportskim radnicima.  

 

sportisti-godine-publika

 

Za najboljeg nogometaša izabran je Edin Džeko, dok je najuspješnija državna selekcija u prošloj godini bila nogometna A-reprezentacija BiH.  

 

Priznanja za najuspješnije bosanskohercegovačke juniore otišala su u ruke mladom taekwondisti Nedžadu Husiću i kick bokserki Tari Bohatjuk, dok je selektor judo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac progalašen za najboljeg trerena naše zemlje.   

 

U kategoriji najuspješnijih bh. klubova u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji nagrađeni su Stonoteniski klub "Spin 2012", ženski Košarkaški klub RMU Banovići, te Stonotensiki klub HT Eronet Mostar.  

 

sportisti-godine

 

Specijalana prizanaja za ostvarene vrhunske rezultate u 2018. godini u muškoj konkurenciji dobili su Sanjin Pehlivanović (bilijar), Ahmed Krnjić (kick box), Petar Zadro (judo), Hamza Alić (atletika), Toni Miletić (judo), Maksim Avramović (karate) i Vedran Marčeta (ples), a u ženskoj konkurenciji isto prizanje su dobile Ivona Ćavar (karate), Džejla Makaš (streljaštvo), Emina Pašukan (plivanje), Mirnesa Bektaš (karate), Valentina Varva (ples), Emina Abdulić (karate) i Jasmina Medić (kick box).   

 

Nagrade za najuspješnije sportiste i ekipe u konkurenciji paraolimpijskih sportova dobili su Streljački invalidski klub "Tuzla", Mirza Hrustemović (najuspješniji trener), Nizam Čančar (najuspješniji sportista) te reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci.   

 

sportisti-godine-2018

 

Nagrade za životno djelo posthumo su dodijeljene Suadu Ćupini (karate) i Sabitu Hadžiću (košarka). Najbolji bh. šahista Denis Kadrić dobitnik je nagrede "Nusret Čaušević".    

 

Nagrade "Boro Glušac" za sportsko novinarstvo dobili su Goran Šumar, Vedran Radenović, Salih Hadžialić i Midhat Sarajlić, posebno prizanje "Mirza Delibašić" dobio je košarkaš Džanan Musa, dok je košarkaš Jusuf Nurkić dobitnik nagrade "Ambasador sporta".  

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI