Nakon najavljene apelacije SDA prema Ustavnom sudu u vezi sa imenom RS

Dodik opet prijeti: Možemo preko noći uspostaviti kontrolu na granicama. Imamo sve spremno!

Front 24.01.19, 09:23h

Dodik opet prijeti: Možemo preko noći uspostaviti kontrolu na granicama. Imamo sve spremno!
Obavit ću konsultacije sa svim političkim predstavnicima Srba i vjerujem da će svi doći jer je to stvar koja nas sve okuplja. RS je podjednako interes i vlasti i opozicije

 

- Ako SDA to želi da uradi, ja ću se zalagati za rigorozne mjere zaštite RS. Mi imamo sve napisane zakone da tokom noći uspostavimo kontrolu nad granicama. Samo trebamo zakazati Parlament i mi to možemo donijeti - kazao je Dodik za N1 povodom najavljene apelacije SDA prema Ustavnom sudu u vezi sa imenom RS.

 

- Pozivam predstavnike Bošnjaka i Hrvata na jedan historijski dogovor. Imamo dobar osnov koji se zove Dejtonski mirovni sporazum. Danas su svi jednako nezadovoljni, Srbi, Bošnjaci, Hrvati čak i nezadovoljna međunarodna zajednica - kazao je Dodik.

 

Povodom najavljenog sastanka sa svim srpskim strankama glede najavljene apelacije SDA o imenu RS, kazao je:

 

- Obavit ću konsultacije sa svim političkim predstavnicima Srba i vjerujem da će svi doći jer je to stvar koja nas sve okuplja. RS je podjednako interes i vlasti i opozicije - kazao je i dodao:


- SDA je pokrenuo inicijativu, ali nisam glup. Hoćete da kažete da ih pustim na miru pa jadikujem? Nemamo povjerenje u Ustavni sud koji će uvijek donijeti odluku protiv RS. Ako SDA to želi da uradi, ja ću se zalagati za rigorozne mjere zaštite RS. Mi imamo sve napisane zakone da tokom noći uspostavimo kontrolu nad granicama. Samo trebamo zakazati Parlament i mi to možemo donijeti.

 

Mislite da bi Bošnjaci to mirno gledali?

 

- A šta bi uradili? - kazao je Dodik.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI