foto/ nije se mogao obuzdati

Skandal na Australian Openu: Izgubio živce i bacao stvari po terenu

Sport 21.01.19, 16:58h

Skandal na Australian Openu: Izgubio živce i bacao stvari po terenu
Kei Nishikori će u četvrtfinalu igrati protiv prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića koji je pobijedio Rusa Daniila Medvedeva

 

Japanac Kei Nishikori, osmi nositelj, plasirao se u ponedjeljak u četvrtfinale Australian Opena u Melborneu svladavši u pravom trileru Španjolca Pabla Carrenu Bustu, dok je nekada prva tenisačica svijeta Amerikanka Serena Williams izbacila trenutačno najbolju tenisačicu i prošlogodišnju finalisticu Rumunjku Simonu Halep. 


Meč između Nishikorija i Carrena Buste trajao je pet sati i pet minuta, a Japanac je pobijedio sa 6-7 (8/10), 4-6, 7-6 (7/4), 6-4, 7-6 (10/8), nadoknadivši  zaostatak od 2-0 u setovima. Na kraju je u petom setu ispustio prednost koju je dobio breakom tako da je set odlučen u tie breaku.

 


Japanac je i u tie breaku gubio od početka, no onda je jedna odluka suca izbacila Carrena Bustu iz takta kada je imao prednost 8-5, Japanac je izjednačio i na kraju dobio meč as servisom. 

 

carren-busta-2

 

Sudac je kod rezultata 8-5 donio jednu dvojbenu odluku, koja je vjerojatno utjecala na ishod meča. Naime, Španjolac je pogodio u vrh mreže, loptica je pala na aut-liniju, a Nishikori je neobranjivo pogodio za 8-6.


Prije nego što je Japanac udario lopticu linijski sudac je uzviknuo 'aut' te je Carreno Busta zatražio video analizu koja je pokazala da je loptica dirala liniju.

 

Po pravilima, sudac je trebao ponoviti poen, ali to se nije dogodilo. Nishikori je dobio poen te je na kraju i osvojio odlučujući set. Na kraju meča Carrenu Busti popustili su živci te je razbacivao torbu i svoje stvari, te se u tišini povukao u svlačionicu.  

 

carren-busta-3


Za Nishikorija je ovo treći meč na ovom turniru koji je igrao u pet setova i ovo mu je četvrti put da se plasirao u četvrtfinale Australian Opena. 


Japanac će u četvrtfinalu igrati protiv prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića koji je pobijedio Rusa Daniila Medvedeva, 15. na ATP ljestvici, sa 6-4, 5-7(5), 6-2, 6-3. 

 

Serena Williams je sa 6-1, 4-6, 6-4 slavila protiv prve tenisačice svijeta Halep i to je veliki korak za 37-godišnju Amerikanku da izjednači rekord Australke Margaret Court s 24 grand slam  naslova. U četvrtfinalu će Williams igrati protiv sedme nositeljice Čehinje Karoline Pliškova.

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI