U galeriji Collegium artisticum

Izložbom '4 zvona' prikazan četverogodišnji rad Osmana Arslanagića

Kultura 18.01.19, 20:44h

Izložbom '4 zvona' prikazan četverogodišnji rad Osmana Arslanagića
- U protekle četiri godine bavio sam se odbačenim predmetima koje sam stavio u likovnu situaciju. Na taj način sam otpadnim predmetima dao nove vrijednosti i značenja – rekao je Feni Arslanagić

 

U galeriji Collegium artisticum u Sarajevu večeras je otvorena izložba "4 zvona" autora Osmana Arslanagića. 



Izložba je presjek autorovog  četverogodišnjeg rada, a izloženi  eksponati napravljeni su od predmeta koji su bačeni, napušteni ili nađeni pored puta, kojima je autor dao likovno i filozofsko značenje. 



- U protekle četiri godine bavio sam se odbačenim predmetima koje sam stavio u likovnu situaciju. Na taj način sam otpadnim predmetima dao nove vrijednosti i značenja – rekao je Feni  Arslanagić. 

 

4-zvona-arslanagic



Svaki predstavljeni rad kreiran je od raznovrsnih materijala i predmeta koje je autor pronašao i prikupio, te ih kombiniranjem uklopio u likovne cjeline. 



Za svoj rad Arslanagić je dobio 25 međunarodnih i domaćih nagrada, među kojima su mu najvažnije godišnje nagrade Collegium artisticum. 



Kao redovni profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu predaje predmet Scenografija, kostim i maska, a profesor je i na predmetu Scensko oblikovanje na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, Hrvatska. 



Izložba Osmana Arslanagića bit će postavljena do 31. januara. 

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI