Spriječili ga BIA i policija

U Novom Pazaru planiran teroristički napad

Hronika 16.01.19, 12:02h

U Novom Pazaru planiran teroristički napad
Pronađeni su i priručnik za pravljenje eksplozivnih naprava, bilješke o gradovima i njihovoj udaljenosti od Novog Pazara, zastave terorističke organizacije "Islamska država", mačete i nekoliko improviziranih meta

 

Pripadnik vehabijskog pokreta "Dava tim centar" Armin Alibašić, koji je uhapšen 13. januara u Novom Pazaru, spremao je teroristički napad u Srbiji, ali su ga u tome spriječili pripadnici Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) i policija, piše "Blic".

 

"Blic" navodi da je Alibašić, nekoliko sati prije nego što je uhapšen, bio u selu nadomak Đurđevih stupova gdje je i prethodnih godina vježbao borilačke vještine, izvodio taktičku vojnu obuku, vježbao kampovanje i preživljavanje.


 
- Armin je praćen i zaustavljen u Novom Pazaru. Nosio je torbu u kojem je bila vazdušna puška s optičkim nišanom i pripadajućim dijabolama. Za pojasom je imao nož, ali i USB - naveo je neimenovani sagovornik.

 

Pronađeni su i priručnik za pravljenje eksplozivnih naprava, bilješke o gradovima i njihovoj udaljenosti od Novog Pazara, zastave terorističke organizacije "Islamska država", mačete i nekoliko improviziranih meta.

 

Alibašiću je određen pritvor, nakon čega će biti saslušan u Tužilaštvu. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI