Tri mjeseca nakon izbora, vlast još nije formirana

Završen sastanak SDA i Nezavisnog bloka: Odluku o eventualnoj saradnji donijet će najviši stranački organi

Front 08.01.19, 19:54h

Završen sastanak SDA i Nezavisnog bloka: Odluku o eventualnoj saradnji donijet će najviši stranački organi
SDA i HDZ kao izborni pobjednici u Federaciji BiH nemaju dovoljno zastupnika u Federalnom parlamentu da mogu sami formirati vlast, ali još uvijek ne uspijevaju osigurali podršku među strankama ljevice ili strankama građanske orijentacije

 

Završen je sastanak predstavnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Nezavisnog bloka (NB) koji je održan u utorak poslijepodne u centrali SDA u Sarajevu, javlja NAP.

 

Edin Vrače, šef kluba NB-a u Parlamentu FBiH rekao je novinarima da su iz te stranke željeli saslušati kakve programe nudi SDA, ali da će svaku odluku o eventualnoj saradnji te dvije partije donijeli najviši organi stranke.

 

Tri mjeseca nakon Općih izbora u BiH vlast još uvijek nije formirana u Federaciji i na nivou države. Vrače je ocijenio da sve ide dosta sporo, te da se procesi moraju ubrzati.

 

SDA i HDZ kao izborni pobjednici u Federaciji BiH nemaju dovoljno zastupnika u Federalnom parlamentu da mogu sami formirati vlast, ali još uvijek ne uspijevaju osigurali podršku među strankama ljevice ili strankama građanske orijentacije.

 

Opći izbori u BiH održani su 7. oktobra 2018. godine.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI