Vojin Mijatović, potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH

Kusturica je najsmješniji lik na ovim prostorima, a Dodik će vrlo brzo postati najveći Bosanac u zemlji!

Front 27.12.18, 19:27h

Kusturica je najsmješniji lik na ovim prostorima, a Dodik će vrlo brzo postati najveći Bosanac u zemlji!
Dodik je jedan kralj spina. On je čovjek koji je u stanju tri puta dnevno promijeniti mišljenje i svaki put ubijediti ljude da je to njegovo jedino stajalište, kaže Mijatović

 

Ako za mjesec, dva dana ne bude te odluke, pozvat ću građane pred tužilaštvo da ih izbacimo iz njihovih kancelarija, jer oni ne rade dobro svoj posao. I neka misle šta god hoće. Oni su bili dužni da objasne javnosti o čemu se tu radi, a ne da to ja radim, ili neko drugi. Ovo je nedopustivo, izjavio je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik o protestima u Banja Luci zbog neriješenog slučaja ubisva mladića Davida Dragičevića.

 

Potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH Vojin Mijatović kazao je za novinsku agenciju Patria kako ovakva izjava Milorada Dodika ne treba nikoga da čudi.

 

„To je nešto sasvim očekivano. Dodik je jedan kralj spina. On je čovjek koji je u stanju tri puta dnevno promijeniti mišljenje i svaki put ubijediti ljude da je to njegovo jedino stajalište“, kaže Mijatović.

 

Dodik je istakao kako je i dalje spreman da sjedne i razgovara i s Davorom Dragičevićem, njegovim timom i bilo kojom osobom iz grupe Pravda za Davida.

 

Mijatović dodaje kako je Dodik svoju političku karijeru izgradio na promjenama mišljenja, te da je to njegov način djelovanja.

 

„Ja odavno tvrdim da će Dodik vrlo brzo postati najveći Bosanac u zemlji. Ne bi me uopšte čudilo da do februara imamo Dodika koji će biti najveći zagovornik ulaska u NATO, i da nas ubjeđuje kako je on uvijek bio za NATO put BiH“, ističe Mijatović.

 

Svoje viđenje cijelog slučaja Dragičević iznio je danas i srbijanski reditelj Emir Kusturica, inače blizak prijatelj Milorada Dodika.

 

„U ovom slučaju smrt djeteta je to što cijelu stvar čini krajnje komplikovanom. Nadam se da će taj čvor da razriješe, a da će država da bude ono što treba da bude, odnosno da uradi ono što mora da uradi, da u ime zakona štiti sebe, a pravdu pronalazi. Nadam se brže nego što je do sada bilo“, izjavio je Kusturica.

 

Mijatović je istakao kako je Kusturica najsmješniji lik na ovim prostorima, pa je očekivano čuti „ovakve smiješne izjave“.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI