u Domu mladih Centra Skenderija, 19. decembra

Kao i proteklih godina: Rođendan Projekta Ars Aevi kroz tradicionalni susret i zagrljaj prijatelja

Kultura 18.12.18, 14:07h

Kao i proteklih godina: Rođendan Projekta Ars Aevi kroz tradicionalni susret i zagrljaj prijatelja
U Domu mladih Centra Skenderija, u srijedu, 19. decembra, sa početkom u 19 sati

 

Kao i proteklih godina, rođendan Projekta Ars Aevi biće obilježen kroz neformalni tradicionalni susret i zagrljaj prijatelja, koji će se sastati u Art Depou Ars Aevu, u Domu mladih Centra Skenderija, u srijedu, 19. decembra, u 19 sati.


Ove godine rođendan Ars Aevi organiziran je kao spontani izraz zahvalnosti:


- Gradu Sarajevu na odluci o formiranju Javne ustanove  i izgradnji Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi - Umjetnost epohe.


- Kantonu Sarajevo i Centru Skenderija na decenijj kontinuiteta podrške djelovanju Fondacije Ars Aevi i stvaranju uslova da Art depo Kolekcije Ars Aevi od 2007. godine bude otvoren za posjetioce.


- Općini Novo Sarajevo koja je još 1999. godine dodijelila najljepšu lokaciju našeg Grada, za budući Muzej Ars Aevi, koja se, u ovom jedinstvenom prostoru, uz Vilsonovo šetalište, dodiruje sa lokacijama Zemaljskog muzeja i Historijskog Muzeja.


- Republici Italiji, UNESCO-u, Evropskoj Uniji, Državi BiH i Federaciji BiH, za sve forme podrške razvoju i za najveća priznanja dodjeljena Projektu Ars Aevi


- Gradovima u kojima su osnovane Kolekcije Muzeja Ars Aevi: Milano, Prato, Ljubljana, Venecija, Beč, Bolonjano, Podgorica, Istanbul.


- Muzejima Evrope i umjetnicima svijeta osnivačima Kolekcije Ars Aevi


- Slavnom arhitekti Renzu Pianu koji je Sarajevu donirao Pješački most na Vilsonovom šetalištu i arhitektonske Projekte budućeg Muzeja Ars Aevi


- Širokoj mreži magičnog zagrljaja pozitivnih energija sudionika i kreatora jedinstvenog svjetskog remek djela Projekta Ars Aevi Sarajevo, navodi se u saopštenju Ars Aevi-ja povodom sutrašnjeg događaja. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI