U Historijskom muzeju u Sarajevu

Otvaranje devete klupske izložbe fotografija Foto-video kluba 'Valter' 20. decembra

Kultura 14.12.18, 12:12h

Otvaranje devete klupske izložbe fotografija Foto-video kluba 'Valter' 20. decembra
Na izložbi će biti izloženo 30 radova od 14 autora, a bit će dodijeljene nagrade i pohvale autorima za najbolje fotografije

 

Otvaranje devete klupske izložbe fotografija Foto-video kluba “Valter” održat će se u četvrtak, 20. decembra, u prostorijama Historijskog muzeja u Sarajevu sa početkom u 18 sati. 

 

Na izložbi će biti izloženo 30 radova od 14 autora, članova udruženja. U sklopu izložbe će biti dodijeljene nagrade i pohvale autorima za najbolje fotografije. Radovi su rezultat višegodišnjeg bavljenja ovom disciplinom grupe profesionalnih fotografa i entuzijasta. 

 

Autori fotografija su: Amir Čengić, Edis Halimanović, Goran Turković, Mehmed Skopljak, Mirna Dervišević, Mirza Hadžisulejmanović, Sead Šašivarević, Kemal Bećirević, Kenan Spaho, Muhamed Borović, Ognjen Levi, Senad Tahmaz, Srđan Dunđerović i Zenir Šuko.

 

Izbor fotografija nije bio nimalo lak posao kada se uzme u obzir da je na selektiranje dospjelo 96 radova na dvije teme slobodna i voda. Selektiranje fotografija za izložbu je izvršio Dragan Prole EFIAP/p, MF AUFBiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI