Večeras pada odluka o imenima

NBL ostao kratkih rukava: Evo kako je šestorka podijelila ministarstva u KS, ali oko jednog se lome koplja!

Front 13.12.18, 09:40h

NBL ostao kratkih rukava: Evo kako je šestorka podijelila ministarstva u KS, ali oko jednog se lome koplja!
Prijedlog imena pred šestorkom: NBL ostaje bez ministarstva, Konaković dobio četiri

 

Danas će u večernjim satima biti održan sastanak predstavnika šest političkih stranaka koje će činiti izvršnu vlast u Kantonu Sarajevo kako bi bila dogovorena imena kandidata za 12 ministarstava u Vladi KS. 

 

Prema raspodjeli Narod i pravda je dobio četiri ministarstva i to Ministarstvo finansija, privrede, unutrašnjih poslova i obrazovanja i nauke. Iako je resor obrazovanja trebao pripasti NBL-u agenciji Patria je potvrđeno da ta stranka ostaje bez ijednog ministarstva. NBL će, bez obzira na sve podržati novu Vladu KS, kao i Budžet i sve druge procese koji su važni za građane KS. 

 

SBB je tražio i dobio Ministarstvo za boračka pitanja i kulturu i sport. 

 

U bloku lijevih stranaka Naša stranka, SDP BiH i DF podijeljeno je šest ministarstava. Naša stranka će osim premijera Edina Forte imati i Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture te Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i okoliša. 

 

SDP BiH bi trebao dati kandidate za Ministarstvo pravde i uprave, Ministarstvo rada i socijalne politike te Ministarstvo saobraćaja. Još uvijek je nejasno ko će ponuditi kandidata za ministra zdravstva da li DF ili SDP BiH. 

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI