Udario je u glavu i izvršio spolni odnos nad njom

Policija u Bihaću uhapsila migranta osumnjičenog za silovanje 18-godišnjakinje

Hronika 11.12.18, 13:31h

Policija u Bihaću uhapsila migranta osumnjičenog za silovanje 18-godišnjakinje
Ona je istakla da je djevojka prema iskazu upoznala dvojicu migranata na području grada Bihaća prije dva dana

 

Operativnim radom na terenu istražitelji sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona identifikovali su osobu koja se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela silovanje, koje je u ponedjeljak, 10. decembra prijavila osamnaestogodišnja djevojka iz Bihaća. 

 

-Nakon što je osamnaestogodišnja djevojka u pratnji svoje sestre jučer Policijskoj stanici u Bihaću prijavila silovanje od strane migranta, pripadnici sektora kriminalističke policije identifikovali su i uhapsili osumnjičeno lice. Radi se o migrantu A.D. koji je rođen 1995. godine u Pakistanu - izjavila je glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić. 

 

Ona je istakla da je djevojka prema iskazu upoznala dvojicu migranata na području grada Bihaća prije dva dana. 

 

-Prema njenim riječima migranti su je odveli do njoj nepoznatog stambenog objekta, nakon čega ju je osumnjičeni udario u predjelu glave i izvršio spolni odnos nad istom - dodala je glasnogovornica MUP-a USK. 

 

Nad uhapšenim licem A.D. iz Pakistana je provedena kriminalistička istraga, te je u skladu s Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine predano na dalje postupanje nadležnom tužiocu u Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

 

(FENA/md)

 

BLIN
KOMENTARI