VIDEO/ Izazvala lavinu negativnih komentara

Opet Barbara: Burno u studiju zbog novinarke Studija B - je li izvještaj namješten?

Mediji 11.12.18, 10:12h

Opet Barbara: Burno u studiju zbog novinarke Studija B - je li izvještaj namješten?
Upućene su joj i uvrede ali i prijetnje, što urednica direktorica i glavna urednica Studija B Ivana Vučićević osuđujuje u svakom smislu

 

Bura oko izvještavanja novinarke Studija B o protestu opozicije ne prestaje. Društvene mreže prepune su osude u Srbiji, a urednica te televizije brani novinarku.

 

Naime, radi se o izvještavanju novinarke Barbare Životić, čije izvještavanje sa subotnjih protesta ne prestaje da intrigira javnost. Način na koji je ona izvještavala izazvao je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.

 

 

Između ostalog, njoj su upućene i uvrede ali i prijetnje, što urednica direktorka i glavna urednica Studija B Ivana Vučićević osuđujuje u svakom smislu. "Barbara je nečija kćerka, sestra...ne postoji opravdanje za takvo nasilje", kazala je ona u Jutranjem programu TV Prva.

 

Vučićevićeva je sve vrijeme pokušavala da odbrani izvještaj mlade koleginice tvrdeći, između ostalog, da cijeli izvještaj nije "namješten".

 

S druge strane, novinar Srđan Škoro insistirao je na tome da nije riječ o novinaru, jer novinar ne smije da laže. Obraćajući se urednici TV Studija B, kazao je da je za nju skandalozan izvještaj OK i da je riječ o partijskog televiziji na kojoj se novinari zapošljavaju po partijskoj liniji.

 

"Barbara je žrtva partijskog zapošljavanja, ona nije novinar i vi ste kao partijski kadar došli na čelo te televizije", kazao je Škoro urednici Studija B i dodao da televizija na kojoj se nalazi laže građane svaki dan.

 

Vučićevićeva je branila tezu da je novinarka Barbara Životić objektivno izvještavala sa protesta opozicije i da nije iznijela neistine već činjenice, a Škoro je nastavio da protiv-tezom da u tom izvještaju nema nikakvih činjenica.

 

Video iz Jutarnjeg programa Prve TV poledajte OVDJE.

 

(B92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI