Sa plasmanom proizvoda nemaju problema

U BiH počela proizvodnja dijelova za avio i auto industriju: Poznata kompanijia kod nas otvorila svoj pogon

Biznis Klub 11.12.18, 08:44h

U BiH počela proizvodnja dijelova za avio i auto industriju: Poznata kompanijia kod nas otvorila svoj pogon
U pogonu je trenutno uposleno 14 radnika koji rade na najsavremenijim aparatima. Uskoro će doći još mašina nakon čega će zaposliti novih 15 radnika, a u planu je i proširenje proizvodne hale

 

U livanjskoj industrijskoj zoni Bregovača nedavno je otvoren pogon belgijske kompanije „B Spring“. Riječ je o svjetski poznatoj kompaniji za proizvodnju opruga i drugih dijelova za avio i automobilsku industriju.

 

Izgradnja objekta, o kojem je BiznisInfo ranije pisao, s pratećom dokumentacijom koštala je oko milion eura, a još oko pola miliona je uloženo u mašine.

 

Sa plasmanom proizvoda nemaju problema. Sve što proizvedu izvezu u Belgiju, odakle se roba dalje distribuira.

 

Na čelu pogona je mašinski inžinjer Frano Brajko. On je s ovim projektom prvobitno počeo u rodnom Tomislavgradu, gdje su sa samo tri radnika radili šest godina, što je bila testna proizvodnja.

 

Od 2014. do 2016. radili su pripreme za livanjski pogon. Nakon toga su gradili objekat i čekali uvoz mašina i opreme iz Amerike.

 

Direktor Brajko je sa još dvojicom inžinjera iz livanjskog pogona bio u Belgiji gdje su se obučili za rad na najmodernijim mašinama, te su znanje prenijeli i na ostale radnike.

 

U pogonu je trenutno uposleno 14 radnika koji rade na najsavremenijim aparatima. Uskoro će doći još mašina nakon čega će zaposliti novih 15 radnika, a u planu je i proširenje proizvodne hale.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI