NOVA UPRAVA - NOVA PONUDA

KONZUM snizio redovne cijene najtraženijih proizvoda: Svaki dan akcija, a ovo je tek prvi val sniženja...

Biznis Klub 10.12.18, 12:53h

KONZUM snizio redovne cijene najtraženijih proizvoda: Svaki dan akcija, a ovo je tek prvi val sniženja...
Odluku o sniženju redovnih cijena prozvoda, kao jednu od mjera restruktuiranja, donijela je nova Uprava Konzuma kako bi svojim vjernim kupcima omogućili povoljnije snabdijevanje osnovnim proizvodima za domaćinstvo uz dodatnu uštedu. Riječ je o prvom valu sniženja, a u narednom periodu slijede dodatne korekcije


Konzum BiH je od 10. decembra snizio redovne cijene proizvoda za osnovne potrebe domaćinstva, što će kupcima donijeti značajne uštede. Radi se o svakodnevno potrebnim proizvodima iz kategorija mliječnih i mesnih prerađevina, osnovnih životnih namirnica, konzerviranog programa, bezalkoholnih pića i slatkiša, te sredstava za ličnu higijenu, pranje i čišćenje.


Proizvodi su odabrani prema rezultatima analize potrošačkih potreba kupaca i spadaju u grupu proizvoda za kojima vlada najveća potražnja na tržištu, a ujedno su najtraženiji proizvodi u ponudi Konzuma. Kupci ih lako mogu pronaći jer na policama nose oznaku „Dobre cijene svaki dan“.


Odluku o sniženju redovnih cijena prozvoda, kao jednu od mjera restruktuiranja, donijela je nova Uprava Konzuma kako bi svojim vjernim kupcima omogućili povoljnije snabdijevanje osnovnim proizvodima za domaćinstvo uz dodatnu uštedu. Riječ je o prvom valu sniženja, a u narednom periodu slijede dodatne korekcije.


- Izuzetno mi je drago da na ovaj način možemo pokazati kupcima da cijenimu njihovu lojalnost, te zahvaljujući sniženim cijenama omogućiti im da u vrijeme izuzetno niske kupovne moći znatno uštede i kada ne kupuju na akciji. Naravno, Konzum će i dalje imati dobre akcije na koje su kupci navikli, ali od sada su im u našim prodavnicama svaki dan dostupne snižene redovne cijene artikala koji čine bazu gotovo svake potrošačke korpe. Naglasio bih da su u pitanju kvalitetni proizvodi poznatih brendova, a značajno su zastupljeni i domaći proizvodi. Osim intenzivnog ulaganja koje je kompanija usmjerila u sniženje cijena, radimo na proširenju asortimana, uspostavili smo saradnju sa nizom novih dobavljača, te ojačali partnerske odnose sa našim stalnim dobavljačima, tako da naši kupci već mogu primijetiti dodatno obogaćen asortiman na policama. Mogu reći da je sada Konzum potpuno orjentisan na potrebe kupaca, njihove navike, te vjerujem da će prepoznati pozitivan preokret koji donosi još bolje pogodnosti, kvalitetniji asortiman i svakako ono što je za njih najvažnije – niže cijene  – izjavio je Nihad Imširović, izvršni direktor Konzuma.


Konzum trenutno posluje u okviru maloprodajne mreže koju čini 168 prodavnica u BiH. Nedavno je otvorio i svoj prvi Cash&Carry objekat smješten u Tešnju, koji je ponudio brojne pogodnosti poput povoljnije paketne prodaje i Outlet ponude neprehrambenih proizvoda. U narednom periodu kompanija ima planove za proširenje maloprodajne mreže te otvaranje novih prodavnica na lokacijama gdje Konzum do sada nije bio prisutan.


Osim sniženih redovnih cijena, a sve u interesu kupaca, Konzum uporedo radi na jačanju svojih akcijskih aktivnosti, što je nedavno krunisao novom imidž kampanjom sa sloganom “Konzum akcija je najbolja reakcija na skupoću“.

 

Promotivni sadržaj

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI