Nakon druge operacije

Robert Prosinečki ide na liječenje u Zagreb

Sport 08.12.18, 16:36h

Robert Prosinečki ide na liječenje u Zagreb
Selektor i njegova porodica jedva čekaju da ga prebace u Hrvatsku

 

Zdravstveno stanje selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog je stabilno, saznaje Dnevni avaz u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.  

 

- Selektor Prosinečki trebao bi u ponedjeljak napustiti intenzivnu njegu Abdominalne hirurgije. Naravno, ako oporavak bude tekao željenim tokom... Više ćemo znati u ponedjeljak, nakon redovne vizite - javlja izvor iz KCUS-a.

 

Prosinečki je, podsjetimo, drugi put operiran prije sedam dana i od tada je smješten na intenzivnu njegu. 


 
Prethodno, po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (0:1), požalio se na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran, a dan poslije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva.

 

Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović.

 

- Selektor i njegova porodica jedva čekaju da ga prebace u Zagreb, ali to zavisi od toga kako će biti dalje, odnosno kako će se osjećati. Kako kažu i Robi i članovi njegove porodice, sve se baš oteglo - dodaje naš izvor.

 

Na pitanje hoće li selektor Prosinečki moći biti premješten u Zagreb već sljedeće sedmice, izvor “Dnevnog avaza” iz KCUS-a odgovara:

 

- Ne znam, zavisi od toga hoće li to biti moguće izvesti. Ali, normalno je da želi kući.

 

Informacije o postoperativnom oporavku selektora Prosinečkog i dalje se plasiraju na kašičicu. U Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine to pravdaju činjenicom da porodica želi maksimalnu diskreciju tako da je posljednje saopćenje objavljeno 4. decembra, tri dana poslije druge operacije.

 

A, prije toga, vijest o selektorovom postoperativnom oporavku, na zvaničnom sajtu Saveza, objavljena je 27. novembra.


 
- Posjete selektoru Prosinečkom i dalje su dozvoljene samo užoj porodici - prenosi izvor.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI