Ifet Feraget, advokat porodice Dragičević

Davida je ubilo više osoba - prvo su ga premlatili, pa bacili u vodu... Nalaz patologa je naručen!

Hronika 07.12.18, 15:12h

Davida je ubilo više osoba - prvo su ga premlatili, pa bacili u vodu... Nalaz patologa je naručen!
On poručuje da je ovaj slučaj rješiv, a njegovo nerješavanja ukazuje da se neko štiti

 

Posebno odjeljenje Republičkog tužilaštva trebalo bi da preuzme istragu o ubistvu Davida Dragičevića, ali ta istraga bi trebalo da bude protiv svih osoba koje su uključene u ubistvo, kao i protiv onih koji su je opstruisali, tvrdi Ifet Feraget, advokat porodice Dragičević.

 

On za Srpskainfo pojašnjava da je očigledno da se u ovom slučaju radi o teškom ubistvu, jer se na osnovu dokaza pokazuje da je sudjelovalo više osoba.

 

– Osim toga, imate i konferenciju za štampu gdje se objavljuje jedan scenario,  a koji je potom pao u vodu. Ako imate te dvije strane, očekivati je da Republičko tužilaštvo preuzme istragu, ali bi ona onda trebalo da bude vođena i protiv tužilaca i policajaca – pojašnjava Feraget i dodaje da će na kraju, ipak, Tužilaštvo BiH morati preuzeti cijeli slučaj.

 

Kaže da je Republičko tužilaštvo već donijelo odluku da nema odgovornosti patologa Željka Karana.

 

Feraget ističe da je Karanov nalaz služio kao dokaz koji je odgovarao spornoj konfernciji za novinare, kao i da je naručen.

 

– To zaključujem na osnovu toga što je vrlo paušalan. On navodi da je tragove mulja pronašao u određenim, a ne u svim disajnim organima, a to nije moguće. S obzirom da na tijelu ima više povreda, on nije postupio u skladu sa krivičnim postupkom. Navodi da je smrt nastupila utapanjem, ali ako imate povrede na tijelu, zakon od vas traži da vi morate navesti da li su one povezane sa smrću. Ovdje se ne radi o utapanju kao primarnom uzroku, što se sugeriše. Ovo je sekundarno utapanje, premlaćivanje i vjerovatno gubitak svijesti i bacanje u vodu doveli su do toga da je voda ušla u disajne organe – tvrdi advokat.

 

Feraget dodaje da se mora navesti da je utapanje povezano sa povredama koje su nanijete Davidu i kako se on pod još nerazriješnim okolnostima našao u vodi.

 

– To je ono što je najbliže pravoj istini, a koja proizilazi iz sadržaja dokaza – rekao je Feraget.

 

On poručuje da je ovaj slučaj rješiv, a njegovo nerješavanja ukazuje da se neko štiti.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI