Niske temperature

Pripremite kape i šalove: Sutra susnježica i snijeg

Hronika 07.12.18, 14:38h

Pripremite kape i šalove: Sutra susnježica i snijeg
U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno vrijeme

 

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno vrijeme s kišom. U jutarnjim satima, kiša se očekuje u zapadnim područjima Bosne, a tokom prijepodneva i u ostalim djelovima. 

 

Na planinama bit će sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini. Tokom dana, padom temperatura zraka, kiša će i u nižim podrujma istočne Bosne, prelazit u susnježicu. Poslijepodne padavine prestaju u Posavini i Krajini, a u večernjim satima i u ostatku BiH uz postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera, a Hercegovini umjerena do jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7 stepeni, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 4 do 9, na jugu od 9 do 12 stepeni. 

 

 U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom. U višim dijelovima grada, krajem dana ili u večernjim satima, očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura oko 1, a najviša dnevna oko 5 stepeni. 

 

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -1 stepen, Sarajevo 2, Bugojno 4, Brčko i Ivan-sedlo 5, Jajce, Zenica, Doboj, Zvornik i Sokolac 6, Bijeljina 7, Bihać, Sanski Most, Tuzla i Prijedor 8, Livno i Bileća 9, Mostar, Stolac i Banja Luka 10, Široki Brijeg 12 i Neum 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI