Izbjegava da potpiše sporazum o sufinansiranju

Optužbe iz Općine Novi Grad: Ministar Kurić opstruira izgradnju bazena

Front 06.12.18, 18:35h

Optužbe iz Općine Novi Grad: Ministar Kurić opstruira izgradnju bazena
Općina Novi Grad je odabrala izvođača radova, završila svu potrebnu dokumentaciju, te je u budžetu osigurala 700.000 KM, tako da će radovi na izgradnji bazena početi narednih dana

 

Kantonalni ministar kulture i sporta Mirvad Kurić već mjesecima izbjegava da potpiše sporazum o sufinansiranju projekta izgradnje otvorenog bazena sa pratećim sadržajima na Dobrinji, saopćeno je danas iz Općine Novi Grad Sarajevo. 

 

Iako je budžetom Kantona Sarajevo za 2018. godinu milion KM planiran za sufinansiranje tog projekta koji Općina Novi Grad Sarajevo i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo zajednički grade, Kurić ni nakon više pismenih dopisa i održanih sastanaka s ministrom finansija KS Jasminom Halebićem i dalje odbija da izvrši stavku koja je budžetom za 2018. planirana i usvojena, te na taj način opstruira realizaciju sredstava planiranih za izgradnju bazena, navode iz Općine. 

 

Općina Novi Grad je odabrala izvođača radova, završila svu potrebnu dokumentaciju, te je u budžetu osigurala 700.000 KM, tako da će radovi na izgradnji bazena početi narednih dana.

 

Bez obzira na navedene opstrukcije, ta općina će nastaviti sa realizacijom projekta značajnog za građane. 

 

Međutim, iz Općine Novi Grad ističu da je važno da građani znaju da kantonalni ministar radi ono na šta nema pravo, budući da su budžet i zakon važeći jer ih je usvojila Skupština Kantona Sarajevo.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI