nakon sastanka sa cormack i palmerom

Džaferović pozdravio podršku BiH na putu ka NATO-u

Front 05.12.18, 18:26h

Džaferović pozdravio podršku BiH na putu ka NATO-u
- Bosna i Hercegovina je uz pomoć SAD-a do sada napravila značajne reforme u svim segmentima u državi - rekao je Džaferović i dodao da te reforme treba donositi sama uz pomoć međunarodne zajednice

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović smatra da Bosna i Hercegovina ima punu podršku u daljnjim reformama nakon što je deblokiran put ka NATO-u.  

 

Džaferović je nakon sastanka sa američkom ambasadoricom Maureen Cormack i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a Matthewom Palmerom, te sastanka članova Predsjedništva BiH sa Upravnim odborom Vijeća za implementaciju mira (PIC), na konferenciji za medije kazao da je BiH ohrabrena da napravi iskorake u daljnjim reformama. 

 

Naglasio je da su SAD opredjeljene za pomoć Bosni i Hercegovini, te pozdravio snažnu podršku Amerike prema BiH. 

 

- Bosna i Hercegovina je uz pomoć  SAD-a do sada napravila značajne reforme u svim segmentima u državi - rekao je Džaferović i dodao da te reforme treba donositi sama uz pomoć međunarodne zajednice. 

 

Istakao je da BiH na tom putu ima podršku Vijeća za implementaciju mira i pozvao sve institucije u BiH da poduzmu sve kako bi što prije realizirali plan.  

 

Član Predsjedništva BiH Džaferović je komentirao i hapšenje generala Armije RBiH Ramiza Drekovića, te kazao da general Dreković nikada nije bježao od pravde, te da etničkog balansa u procesuiranju ratnih zločina nije bilo i nikada ga neće biti.  

 

Osvrnuo se i na današnje napuštanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sastanka sa članovima Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira te istakao da takvo ponašanje Dodika narušava ugled Bosne i Hercegovine ali i članova PIC-a.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI