Ulaz besplatan

Poklon Sarajlijama: Prednovogodišnji koncert Zabranjenog pušenja u Skenderiji 29. decembra

Zabava 05.12.18, 12:38h

Poklon Sarajlijama: Prednovogodišnji koncert Zabranjenog pušenja u Skenderiji 29. decembra
Početak nastupa Zabranjenog pušenja planiran je za 21h, a vrata Skenderije će za posjetitelje biti otvorena od 19h

 

Grupa Zabranjeno pušenje će u subotu, 29.12.2018. godine, održati koncert u Sarajevu, u dvorani Mirza Delibašić (Centar Skenderija). Ulaz na koncert će biti slobodan, a sam koncert je poklon grupe Zabranjeno pušenje i KJP Centar Skenderija građanima Sarajeva i gostima grada Sarajeva.

 

Koncertom će se obilježiti 35 godina profesionalnog rada grupe Zabranjeno pušenje, a koncert će biti i početak cjelogodišnjeg obilježavanja 50 godina postojanja Centra Skenderija. Uz to će na navedenom koncertu po prvi puta u Sarajevu biti uživo izvedeno i nekoliko pjesama sa najnovijeg albuma grupe Zabranjeno pušenje "Šok i nevjerica".


Frontmen Zabranjenog pušenja Sejo Sexon povodom koncerta u Skenderiji je rekao: "Pozivam sve naše navijače na veliki slavljenički koncert u Skenderiji da se zajednički grijemo uz svjetla Sarajeva. I zato pravac Skenderija, put muzike i derneka, gdje teferiči raja iz šehera. Dođite, čekamo vas!"

 

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo dodao je: "Izuzuzetno mi je drago da u godini kada počinje obilježavanje 50 godina postojanja Centra Skenderija, budemo domaćini i partneri jednom ovakvom koncertu. Sa ovim koncertom želimo da pridonesemo prednovogodišnjoj atmosferi u gradu Sarajevu."

 

Početak nastupa Zabranjenog pušenja planiran je za 21h, a vrata Skenderije će za posjetitelje biti otvorena od 19h.

 

Besplatan ulaz na koncert su uz Zabranjeno pušenje i KJP Centar Skenderija omogućili i sponzori koncerta: TV1, Oslobođenje i Sarajevska pivara.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI