3. decembra u bkc sarajevo

Modna revija 'Heroine na sceni' posvećena majkama djece i odraslih s poteškoćama

ŽENA iN 02.12.18, 18:44h

Modna revija 'Heroine na sceni' posvećena majkama djece i odraslih s poteškoćama
Revija će biti upriličena na dan obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, a te istinske heroine na koje će biti stavljen akcenat su borci koji ne posustaju i svaku narednu bitku dočekuju bez uzmaka

 



Modna revija pod nazivom "Heroine na sceni" bit će održana 3. decembra u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo, a posvećena je majkama djece i odraslih s poteškoćama u razvoju. 


Revija će biti upriličena na dan obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, a te istinske heroine na koje će biti stavljen akcenat su borci koji ne posustaju i svaku narednu bitku dočekuju bez uzmaka. 


- One će nam pokazati da istovremeno mogu biti glamurozne i odvažne na modnoj pisti. Na sceni će se pojaviti i osobe zvučnih imena iz svijeta mode, kulture i sporta. Uz već postojeća dva ambasadora udruženja, proglasit ćemo još tri nova ambasadora - ističe se u saopćenju Udruženja porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu", koje je organizator modne revije. 


Vizija Udruženja je osviješteno društvo koje prepoznaje potrebe porodica djece i odraslih osoba sa poteškoćama u razvoju i sistemski ih rješava uvažavajući njihovo dostojanstvo, različitosti i mogućnosti. Koristeći inovativne modele, kroz direktan rad, pruža podršku porodicama i djeci/odraslima s poteškoćama u razvoju bez obzira na vrstu i stepen invaliditeta. Utiče na svijest zajednice edukativnim i inkluzivnim aktivnostima te na promjene, dopune i implementiranje relevantnih zakona. 


Servis centri "Dajte nam šansu" 1 i 2 od 2014. godine rade dugoročno - kao multisektorske jedinice, koje pružaju besplatne usluge podrške svim porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju bez obzira na dob, vrstu ili stepen poteškoće te općinu stanovanja. 


Usluge su na nivou socijalne i pravne zaštite, edukacije i rehabilitacije te mentalnog zdravlja. Servis centri Udruženja daju podršku čitavoj porodici i jedini su ovog tipa na nivou Kantona Sarajevo i do sada je pruženo 35.000 usluga za 515 registrovanih porodica. 


Rad Udruženja podržavaju USAID, općina Novi grad Sarajevo, općine Stari grad te mnogobrojni partneri i prijatelji.


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI