spektakularna borba podigla ogromnu prašinu

Žestoke reakcije na boksački meč godine: 'Za to moraš biti bolestan čovjek'

Sport 02.12.18, 13:17h

Žestoke reakcije na boksački meč godine: 'Za to moraš biti bolestan čovjek'
- Suci su spriječili jedan od najvećih povrataka u povijesti sporta. Moraš biti bolestan čovjek da to napraviš. Došli smo se ovdje boriti i zlo mi je od svega - rekao je Furyjev trener

 

Teškaški prvak Deontay Wilder zadržao je svoj WBC-ov pojas nakon sinoćnje spektakularne borbe s Tysonom Furyjem u Los Angelesu. Fury je bio blizu povratka na vrh, ali su suci podijeljenom odlukom presudili da je meč završio neriješeno - piše Vecernji.ba

 

Kanadski sudac Robert Tapper bio je za Furyja (114:110), Britanac Phil Edwards odlučio se za neriješen ishod (113:113), dok je Amerikanac meksičkog podrijetla Alejandro Rochin dao prednost Wilderu (115:111). 

 

A nakon meča oglasili su se brojni ljudi iz svijeta boksa koji nisu zadovoljni takvim ishodom jer smatraju da je Rochin donio pogrešnu odluku.

 

- Ovo je smiješno. Alejandro Rochin više ne bi smio raditi taj posao. Ne znam zbog čega je donio ovu odluku - rekao je bivši boksač, a danas komentator Paulie Malignaggi.

 

S njim se slaže i legendarni boksač Lennox Lewis.

 

- Trebamo dobre suce, ovi su bili očajni - rekao je Lewis.

 

A Furyjev trener Ben Davison bio je još oštriji.

 

- Suci su spriječili jedan od najvećih povrataka u povijesti sporta. Moraš biti bolestan čovjek da to napraviš. Došli smo se ovdje boriti i zlo mi je od svega - rekao je.

 

Oglasio se i poznati promotor Frank Warren.

 

- Završilo je neriješeno, ali svima je jasno da je Fury dobio ovaj meč - rekao je Warren.

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI