odlična zabava uz dobra djela

Edin Džeko vas poziva na Diplomatski zimski bazar 1. decembra: Pomozite djeci i mladima

Hronika 30.11.18, 15:19h

Edin Džeko vas poziva na Diplomatski zimski bazar 1. decembra: Pomozite djeci i mladima
Sudjelovanjem skoro 40 ambasada i međunarodnih organizacija i skoro 70 domaćih izlagača i nevladinih udruga pruža se jedinstvena priliku da se okuse razna egzotična jela i pića, te da se obavi kupnja neobičnih rukotvorina iz cijelog svijeta

 

1. decembra - Obilježite ovaj datum u svojim kalendarima jer ne želite propustiti ovogodišnji Diplomatski zimski bazar! Ako ste u Sarajevu, pozivamo Vas da nam se pridružite na ovom jedinstvenom događaju te da na taj način potpomognete djeci i omladini širom zemlje koji trebaju Vašu pomoć.

 

A pomoći je jednostavno – kupovinom ulaznice koja košta samo 5.00KM pomažete da Bazar prikupi sredstva za djecu i mlade ljude. Ne zaboravite da djeca mlađa od 10 godina imaju besplatan ulaz u pratnji odrasle osobe.

 

Sudjelovanjem skoro 40 ambasada i međunarodnih organizacija i skoro 70 domaćih izlagača i nevladinih udruga pruža se jedinstvena priliku da se okuse razna egzotična jela i pića, te da se obavi kupnja neobičnih rukotvorina iz cijelog svijeta. 

 

Posjetitelji mogu iskušati sreću na već tradicionalnoj lutriji sa listićem po cijeni od 3KM te na taj način mogu pokušati osvojiti brojne nagrade – večere u najboljim Sarajevskim restoranima, vaučere za wellnes centre, raznolike parfeme, modne dodatke i još mnogo toga.

 

Naša aukcija je uvijek dobro posjećena, a ove godine smo prikupili još više dragocjenosti kao što su: slike poznatih slikara, all inclusive odmore u hotelima s 5 zvjezdica, ručno izrađene ćilime, dresove poznatih košarkaša s njihovim autogramima, kao i prekrasnu „O“ torbu.

 

Na bini će nastupati brojni izvođači za djecu, ali i za starije. Uživati ćemo zajedno sa plesnim parovima koji nam stižu iz Malezije, Indonezije, Slovenije, ali  i  iz lokalne Udruge mladih Roma. Muzička škola iz Grbavice će nam svirati klasičnu muziku, dok će nas horovi i rock band zabavljati tijekom cijelog dana.

 

Bazar je porodični događaj s puno besplatnih aktivnosti za djecu. Imamo stijenu za penjanje, interaktivne robote, kamion za napuhavanje, jaslice za najmlađe, ali i inkluzivnu igraonicu za nešto stariju djecu. Čekaju vas razne tradicionalne igre, a za naše najmlađe dolazi i Djeda mraz. Organizirali smo i profesionalne fotografe koji će vas slikati za porodični album u Ledenom začaranom carstvu.

 

Naglašavamo da je prošlogodišnji Bazar prikupio rekordnih 200.000KM, te da je s tim sredstvima potpomognuto 20 dobrotvornih organizacija širom BiH – od Sarajeva, Banja Luke, Šamca, Zenice, Foče, do Doboja i Mostara, ali i šire.

 

Zahvaljujući našim velikodušnim sponzorima, a posebno EFT, Mineco-u i Bosankaru, našim najvećim donatorima, svi troškovi održavanja Bazara su pokriveni. To znači da će svaka KM koju potrošite na dan biti donirana djeci i mladim ljudima kojima može promijeniti život. 

 

Također s ponosom možemo reći da Bazar podržavaju Grad Sarajevo i Sarajevski Kanton na čemu smo im iznimno zahvalni. Ali, bez podrške divnih Sarajevskih tvrtki, restorana, kozmetičkih salona, cvjećara, i hotela, Bazar ne bi bio tako bogat nagradama.

 

Diplomatski zimski bazar koji se organizuje jednom u godini nudi priliku da se dobro zabavite, a pritom učinite dobro djelo. 

 

Na ovaj događaj poziva vas i bh. uspješni nogometaš i humanitarac Edin Džeko koji vam poručuje da svojim prisutstvom pomognete djecu i mlade kojima je potrebna pomoć. 

 

Očekujemo Vas u Skenderiji 1. decembra između 11:00 i 17:00 sati.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI