postignut načelni dogovor

Dogovorena raspodjela resora u KS: Forto premijer, Elmedin Konaković predsjedavajući Skupštine

Front 27.11.18, 16:58h

Dogovorena raspodjela resora u KS: Forto premijer, Elmedin Konaković predsjedavajući Skupštine
Lijevom bloku stranaka pripast će šest ministarstava i premijer, a strankama političkog centra šest ministarstava i mjesto predsjedavajućeg Skupštine KS

 

Predstavnici šest stranaka koji žele formirati vlast u KS (SDP, DF, Naša stranka, SBB, Narod i pravda, NBL) uspostavili su načelni dogovor o raspodjeli resor -piše Avaz.

 

Lijevom bloku stranaka pripast će šest ministarstava i premijer, a strankama političkog centra šest ministarstava i mjesto predsjedavajućeg Skupštine KS.


 
Kako saznaje Avaz, Naša stranka će predložiti premijera i to će, najverovatnije, biti Edin Forto, dok će predsjedavajući Skupštine biti Elmedin Konaković.

 

Bloku političkog centra pripala su sljedeća ministarstva: Ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za boračka pitanja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo finansija te Ministarstvo obrazovanja i nauke.

 

Lijevom bloku stranaka pripast će Ministarstvo za socijalna pitanja, Ministarstvo za saobraćaj, Ministarstvo prostorng uređenja, Ministarstvo pravde, te Ministarstvo komunalne privrede.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI