Učestvovalo 17 umjetnika iz Skopaljske doline

Saliha Hajrić dobitnica Grand Prix nagrade na 15. Bugojanskom likovnom bijenalu

Kultura 27.11.18, 11:04h

Saliha Hajrić dobitnica Grand Prix nagrade na 15. Bugojanskom likovnom bijenalu
Grand-prix nagradu dobila je Saliha Hajrić iz Bugojna za radove „Zdjela za voće“ (industrijski dizajn) i „Koi fish“ (akril na ploči). Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 300 KM

 

U Umjetničkoj galeriji KSC Bugojno 24.11.2018. otvoreno je 15. Bugojansko likovno bijenale. Prvo bugojansko likovno bijenale je održano 1974. godine, a obnovljeno je 2008. godine. Na 15. Bijenalu učestvovalo je 17 umjetnika iz Skopaljske doline.

 

Žiri u sastavu: mr. Danis Fejzić, mr. Nela Hasanbegović i mr. Amer Hadžić tom prilikom su uručili nagrade i priznanja laureatima 15. Bijenala.

 

Grand-prix nagradu dobila je Saliha Hajrić iz Bugojna za radove „Zdjela za voće“ (industrijski dizajn) i „Koi fish“ (akril na ploči). Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 300 KM. 

 

zdjela-za-voce

 

Ostali dobitnici nagrada su Antonio Đolan - Prvo mjesto za radove „Pozdrav iz Bugojna“ (performans/video rad) i „Mandrak“ (digitalni tisak), Mirza Rahmanović – Drugo mjesto za rad „Avarita“ (bakropis) i Denis Haračić - Treće mjesto za rad „Figura 1“ (bakropis, monotipija).

 

Organizator Bijenala je Kulturno sportski centar Bugojno a generalni pokrovitelj općina Bugojno. Bijenala je otvorio načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić i tom prilikom istakao značaj obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI