Koristili pse i dronove

Policija pretresa vilu saudijskog državljanina, traže ostatke Jamala Khashoggija

Hronika 26.11.18, 21:06h

Policija pretresa vilu saudijskog državljanina, traže ostatke Jamala Khashoggija
Forenzičari i policajci, koji su koristili pse i dronove, pretresali su vilu u mjestu Termali, oko 80 km od Istanbula, a kasnije su pretragu prošitili i na teren oko susjedne vile

 

Turska policija izvršila je danas pretres vile u vlasništvu jednog saudijskog državljanina, u potrazi za ostacima ubijenog novinara Jamala Khashoggija, javlja Tanjug a prenose mediji.

 

Vila je u vlasništvu Mohamed Ahmeda Alfaozana, koji je bio u kontaktu sa Mansurom Otmanom Abahusinom, koga javni tužilac u Istanbulu sumnjiči da je dio 15-članog tima poslatog iz Rijada da ubije Khashoggija.

 

Forenzičari i policajci, koji su koristili pse i dronove, pretresali su vilu u mjestu Termali, oko 80 km od Istanbula, a kasnije su pretragu prošitili i na teren oko susjedne vile, javlja AP.

 

Kako je prenijela turska agencija Anadolija, policija nastoji da ustanovi da li se tamo nalaze posmrtni ostaci Khashoggija.

 

"Procjenjeno je da je razgovor (Abahusaiina i Alfaozana) bila u vezi sa uklanjanjem ili skrivanjem ostataka Khashoggija, nakon što je raskomadan", navodi se u saopštenju tužioca.

 

AP navodi da se u saopštenju ne pominje da li je nešto nađeno na mjestu pretresa.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI