ŽIVI UZ SVOG MAČKA, IAKO SU GA SALIJETALE LJEPOTICE

Rođen u Sarajevu, nikad se nije ženio, čak i kada je brutalno pretučen, ostao je pacifist i hipi: Životna priča Jure Stublića...

Nedjeljni magazin 25.11.18, 16:01h

Rođen u Sarajevu, nikad se nije ženio, čak i kada je brutalno pretučen, ostao je pacifist i hipi: Životna priča Jure Stublića...
Specifični Jura nikad se nije ženio. Iako je bio u društvu ljepotica, na brak i obitelj nije se odlučio. Reći će tako da svojom djecom smatra mlade članove svog benda. Zaslužan je za brojne hitove, a tokom rata i one domoljubne

 

Nedavno je Jura Stublić održao koncert u zagrebačkoj Tvornici, a proslavio je tim povodom i 40 godina postojanja na sceni sa svojim 'Filmom'. Jedan od najplodnijih hrvatskih rock izvođača živi specifičnim načinom života, vezan je uz svog mačka, nikad se nije ženio, koncerte održava kad može i kad želi, piše 100posto.hr


Jedan od najpoznatijih novovalnih izvođača rođen je u Sarajevu, no odrastao u Zagrebu. Završio je tu osnovnu školu, potom gimnaziju, a zatim se usmjerio prema fakultetu kemije. Prebacio se na sociologiju i filozofiju, no odustao je u konačnici od studiranja. Talent je vrlo vjerojatno naslijedio od oca Tomislava, opernog pjevača iz sarajevskog Narodnog kazališta.


Svirati je naučio sa svega 13 godina, a sa 17 počeo polako zarađivati za hranu, piće, svoju ekipu. Kada je tokom studija poželio pravu gitaru, Jura je s prijateljem otišao u Njemaču kako bi za istu zaradio. 


Specifični Jura nikad se nije ženio. Iako je bio u društvu ljepotica, na brak i obitelj nije se odlučio. Reći će tako da svojom djecom smatra mlade članove svog benda. Zaslužan je za brojne hitove, a tokom rata i one domoljubne.


Stublić u potpunosti živi po vlastitim pravilima, daleko od javnosti, potpuno mirno, a za medije priča rijetko. Učinit će to kada treba promovirati svirku ili objasniti nešto obožavateljima, primjerice - oglasio se kada je pretučen na dočeku 2013. godine u Čakovcu, zbog čega na kraju nije nastupio. Tužan zbog obožavatelja, ali i da sačuva svoj obraz od optužbi, glazbenik je dao intervju.


Tada je za Jutarnji list ispričao kako je pretučen završio s ozljedama glave i kralježnice te prijavom za remećenje javnog reda i mira. Sukobio se, kazao je tada, verbalno s jednim od organizatora koncerta u Čakovcu pa je umjesto na bini, završio na Hitnoj, a uplela se i policija.


Sukob je, rekao je tada, počeo zbog novca, a Jura je, tvrdi, tada izvrgnut iznenadnom napadu. Nekoliko je puta organizator tada udario Stublića u glavu, a potom gurnuo na hotelski namještaj pa je ozlijedio kralježnicu. 


Dodao je tada da je pravi hipi u duši i da vjeruje da se svijet može mijenjati nabolje te da mrzi nasilje bilo kakve vrste.

 

 

(100posto.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI