BiH jedina država koja je dva puta rođena u antifašističkoj borbi

Nikšić: U BiH mora biti i ima mjesta za sve nas... 25. novembar će ostati trajno upisan u historiji BiH

Front 25.11.18, 13:37h

Nikšić: U BiH mora biti i ima mjesta za sve nas... 25. novembar će ostati trajno upisan u historiji BiH
Uvjeren je da će 25. novembar ostati trajno upisan u historiji BiH, a odluke ZAVNOBIH-a kao vrhunsko demokratsko dostignuće svih njenih građana, proizašlo iz antifašističke borbe

 

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić čestitao je građanima BiH Dan državnosti BiH u nadi da će period koji je pred nama biti obilježen napretkom i razvojem BiH, te potpunom jednakopravnošću građana i naroda na svakom pedlju Bosne i Hercegovine. 

 

- Danas je 75 godina kako su delegati svih naroda i narodnosti BiH na zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu obnovili državnost naše domovine. Poruke ZAVNOBiH-a su temeljna ideja vodilja našeg političkog djelovanja. Upravo na tim osnovama BiH je vratila svoje historijske granice, u okviru kojih je 1992. godine priznata kao nezavisna i suverena država - istakao je u čestitki Nikšić. 

 

Uvjeren je da će 25. novembar ostati trajno upisan u historiji BiH, a odluke ZAVNOBIH-a kao vrhunsko demokratsko dostignuće svih njenih građana, proizašlo iz antifašističke borbe.  

 

Navodeći da je BiH jedina država koja je dva puta rođena u antifašističkoj borbi, koja je obilježena idealima slobode, jednakosti i bratstva, Nikšić poručuje kako je "BiH je država svih nas i u njoj mora biti i ima mjesta za sve nas".

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI