upotrijebili zapaljivu tečnost

U naselju Hrasno zapaljen automobil Alfa Romeo, požar se proširio i na Audi

Hronika 21.11.18, 11:13h

U naselju Hrasno zapaljen automobil Alfa Romeo, požar se proširio i na Audi
Tom prilikom je konstatovano da je do požara došlo upotrebom zapaljive tečnosti i posipanjem po vozilu Alfa Romeo

 

Automobil marke Alfa Romeo zapaljen je jučer u sarajevskom naselju Hrasno, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo - pišu Vijesti.ba.


Kako navode iz policije, jučer oko 5 sati obaviještena je dežurna služba Treće PU da je na parking prostoru u ulici Olovska, općina Novo Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke Alfa Romeo vlasništvo V.H. iz Sarajeva, nakon čega se požar proširio i na putničko motorno vozilo marke Audi.


 
Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, a požar na vozilima su oko 05.40 sati lokalizovali pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Povrijeđenih osoba nije bilo, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su, uz prisustvo vještaka PPZ struke, obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.


 
Tom prilikom je konstatovano da je do požara došlo upotrebom zapaljive tečnosti i posipanjem po vozilu Alfa Romeo, da bi se požar proširio na susjedno parkirano vozilo marke Audi. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca, saopćeno je iz MUP-a.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI