kad je ispričala roditeljima, sve se saznalo

Skandal u Medicinskoj školi: Učenik učenici zavlačio ruku u grudnjak i gaćice, a profesor šutio?!

Hronika 20.11.18, 11:27h

Skandal u Medicinskoj školi: Učenik učenici zavlačio ruku u grudnjak i gaćice, a profesor šutio?!
Prema tvrdnjama jedne učenice, došlo je do seksualnog uznemiravanja, a navodno ju je kolega iz razreda na času pipkao i zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak

 

 

Skandal se dogodio u Medicinskoj školi u Puli, nakon čega je Školski odbor ove srednjoškoske ustanove smijenio direktoricu Gordanu Ćoso, a vršiteljicom dužnosti imenovana je dosadašnja predsjednica Školskog odbora Sanja Benazić-Kliba, piše Glas Istre.


Sve se dogodilo prošle sedmice, međutim, razlog smjene, kako pišu, zasad niko u školi ne želi službeno potvrditi.


Iako smijenjena, bivša direktorica Ćoso i danas je došla na svoje radno mjesto, čime je dala do znanja da ne priznaje odluku o smjeni. U telefonskom razgovoru nije željela ništa komentirati, rekavši da će se očitovati nakon što sve nadležne institucije donesu konačnu odluke.


Štitila profesora koji je šutio o skandalu?


No, kako piše Glas Istre, direktorica Ćoso je navodno smijenjena zbog njenog odnosa s jednim profesorom s kojim u ovom školskom kolektivu već imaju problema, a kojeg direktorica štiti i pokriva.


Kako tvrdi izvor, dotični profesor učestalo kasni na nastavu ili se uopće ne pojavljuje na radnom mjestu, a okidač je bio nedavni slučaj na njegovom času kada je među učenicima došlo do neprimjerenog seksualnog ponašanja. Profesor, kako piše ovaj istarski portal, nije reagirao.


- Škola već duže vremena ima problema s tim profesorom, a ovo što se dogodilo na času je bila kap koja je prelila čašu. Prema tvrdnjama jedne učenice, došlo je do seksualnog uznemiravanja, a navodno ju je kolega iz razreda na času pipkao i zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak. Nakon što je djevojčica roditeljima prenijela što se dogodilo, direktorica je uz suglasnost Školskog odbora donijela odluku o izvanrednom otkazu dotičnom profesoru. Međutim, nekoliko dana kasnije direktorica je odluku o otkazu željela povući i tako vratiti profesora na posao, s čime se nije složio Školski odbor - navodi izvor za Glas Istre.


Isti izvor dodaje i da je nakon tog poteza direktorice Školski odbor izgubio povjerenje u nju, tim više jer protiv tog profesora postoje i ranije opomene i pritužbe, a direktorica mu već duže vrijeme "gleda kroz prste".


- Zbog toga je Školski odbor 16. februara donio odluku o smjeni direktorice, no Gordana Ćoso to izgleda ne želi prihvatiti - kaže izvor za Glas Istre.

 

(Glas Istre/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI