uz himnu 'Moja Republika' dočekao je počasni vod mup-a

Cvijanovićeva preuzela dužnost predsjednika RS: 'Izazovno je nakon Dodika doći na funkciju...'

Front 19.11.18, 19:18h

Cvijanovićeva preuzela dužnost predsjednika RS: 'Izazovno je nakon Dodika doći na funkciju...'
Cvijanovićevu je ispred Palate, uz zvuke himne "Moja Republika", dočekao Počasni vod Ministarstva unutrašnjih poslova, a prethodno je položila svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske

 

Svečanom primopredajom zastave i Ustava Republike Srpske i potpisivanjem zajedničke izjave o predaji dužnosti, Milorad Dodik predao je Željki Cvijanović dužnost predsjednika Republike Srpske - pišu Nezavisne

 

Cvijanovićevu je ispred Palate, uz zvuke himne "Moja Republika", dočekao Počasni vod Ministarstva unutrašnjih poslova, a prethodno je položila svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

Dodik se zahvalio svima u Palati Republike na saradnji koju su imali u proteklih osam godina i istakao da je veoma ponosonan jer su on i ljudi s kojima je radio uspjeli da sačuvaju RS.

 

"Ponosan sam što sam imao tim kojem je Republika Srpska bila važna. Ponosan sam što sam prvi čovjek što je u dva mandata bio predsjednik. To još niko nije uspio, ali vjerujem da će i Željka Cvijanović uspjeti", rekao je Dodik.

 

Cvijanovićeva se zahvalila Dodiku i građanima koji su izašli na izbore i istakla da je Srpska konstituišući svoje institucije pokazala da je sposobna da implementira rezultate izbora.

 

"Radiću ovaj posao časno i odgovorno, a u korist građana. Moram reći da je izazovno kada nakon Milorada Dodika dolazite na neku funkciju, tako je bilo kada sam dolazila u Vladu, ali imali smo odličnu saradnju i uvjerena sam da ćemo tako nastaviti. Sa Miloradom Dodikom na funkciji srpskog člana Predsjedništva svi izazovi će biti manji", rekla je Cvijanovićeva i zahvalila se ljudima sa kojima je sarađivala dok je obavljala funkciju premijera.

 

Cvijanovićeva na funkciji predsjednika RS nasljeđuje Dodika koji je tu dužnost obavljao u prethodna dva mandata. Dodik je na oktobarskim izborima izabran za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda.

 

Više fotografija pronađite ovdje

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI