nakon sastanka šest stranaka

Konaković otkrio do kada će se formirati vlast u KS, ali i još detalja: 'Pri kraju je dokument koji nije viđen do sada...'

Front 19.11.18, 15:24h

Konaković otkrio do kada će se formirati vlast u KS, ali i još detalja: 'Pri kraju je dokument koji nije viđen do sada...'
On je kazao da nacrt budžeta KS kojeg je usvojila stara vlada je jako manjkav

 

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde na press konferenciji je kazao da je cilj formirati Vladu Kantona Sarajevo do kraja prve sedmice decembra kako bi se mogao donijeti novi budžet.

 

"Okolnosti diktiraju da se proces završi što prije. Vodimo računa da u žurbi ne napravimo loš korak. Imam potrebu da izrazim zadovoljstvo - pri kraju je dokument koji nije viđen do sada, kojim je jasno trasiran put svima u vlast", kazao je Konaković.

 

On je kazao da nacrt budžeta KS kojeg je usvojila stara vlada je jako manjkav.

 

"Nama je obaveza da nova vlada iskontroliše proces donošenja budžeta, i da ga nova vlada pošalje na prijedlog, da do kraja prve sedmice decembra da imamo novu vladu - da se može donijeti novi budžet", izjavio je Konaković.

 

Danas je održan sastanak šest stranaka koje bi trebale formirati Vladu u Kantonu Sarajevo, a to su SDP, Narod i pravda, Naša stranka, SBB, NBL i Demokratska fronta.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI