FOTO/ 'Biće nikad uzbudljivije'

Cirkus u NSRS: Stanivuković ponudio Šukalu bijeli hljeb, bivši narodni poslanik odrekao se privilegije

Front 19.11.18, 11:39h

Cirkus u NSRS: Stanivuković ponudio Šukalu bijeli hljeb, bivši narodni poslanik odrekao se privilegije
Stanivuković je poručio da svim narodnim tribunima nije stalo do lične koristi nego do naroda

 


Novoizabrani narodni poslanik Draško Stanivuković (PDP) dao je danas bivšem narodnom poslaniku Adamu Šukalu (PDP) hljeb, koji je simbolično značio da Šukalo ima pravo da iskoristi ovu privilegiju.

 

Šukalo je rekao da neće uzeti bijeli hljeb, te da ovo pravo neće iskoristiti jer na njega nemaju pravo ni ostali građani.

 

– Drašku ostavljam da se bori za ukidanje bijelog hljeba. Ja sam ponosan što ovakvo ljudi ulaze u NSRS i znam da će se dosljedno boriti – rekao je Šukalo, koji se odrekao bijelog hljeba jer se za to ranije i zalagao.

 

Stanivuković je poručio da svim narodnim tribunima nije stalo do lične koristi nego do naroda.

 

– Boriću da se bijeli hljeb ukine, jer se taj novac može iskoristiti u neke druge svrhe za pomoć narodu – rekao je Stanivuković nakon što je Šukalu uručio hljeb.

 

Dodao je da će svoju poslaničku platu od 2.600 KM nastaviti dodjeljivati onima kojima je to potrebno.

 

Na pitanje da li su obmanuli javnost govoreći da će se odreći mandata na Trgu Krajine, rekli su da su građani poručili da oni moraju da vode borbu unutra.

 

– Organizovali smo javnu tribinu juče i pitali građane da li treba da uđemo u NSRS, oni su rekli da treba. I ja sam sam rekao da Draško mora uću i Skupštinu – rekao je Šukalo.
Dodao je NSRS ne smije izgubiti ovakvog poslanika i da zato Draško treba da ostane narodni poslanik.


– Ako ikad iko igdje nađe moju izjavu da sam rekao da se odričem mandata ja ću se javno izviniti. Na trgu se govorilo o ulasku ili neulasku u Skupštinu, a ne o odricanju mandata. Nekolicina nas koja je ostala dosljedna i nije postala papak, mora ući da se bori – rekao je Stanivuković.

 

Dodao je da su ostali dosljedni onome na trgu, da ne uđu odmah u Skupštinu, da bi tako izdali narod, a oni kao poslanici narodu trebaju.

 

– Uživajte u Narodnoj skupštini Republike Srpske, biće nikad uzbudljivije – rekao je Stanivuković na kraju.

 

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI