Žiri odlučio

Tri priče ušle u uži izbor 'VI Bugojanske vaze', odluka o pobjedniku do 22. novembra

Kultura 19.11.18, 10:41h

Tri priče ušle u uži izbor 'VI Bugojanske vaze', odluka o pobjedniku do 22. novembra
Nagrada se dodjeljuje povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

 

Na konkurs za kratku priču „VI Bugojanska vaza“, na kojem pravo učešća imaju građani Bosne i Hercegovine, pristiglo je 35 priča iz BiH i inostranstva. Ovogodišnji žiri: Mile Stojić, Tanja Stupar-Trifunović i Nura Bazdulj-Hubijar u uži izbor izabrali su sljedeće tri priče:
 
 
Fotografija    (šifra: HEBER)
Sonja   (šifra: RAILWAYMELANCHOBY)
Mati će umrijeti sama (šifra: ZRAKOPLOV )
 
 
Pored tri navedene priče, žiri je istakao da je iznenađen kvalitetom pristiglih priča i da bi se u uži izbor moglo uvrstiti još desetak priča od kojih bi svaka „osvjetlala obraz“ „Bugojanskoj vazi“.  
 
 
Odluku o laureti „VI Bugojanske vaze“ žiri će donijeti do 22.11.2018. godine. Uručenje nagrade će biti 24.11.2018. godine u Kulturno-sportskom centru Bugojno u 19,30 sati. Nagrada se sastoji od replike „Bugojanska vaza“ (original se nalazi u Zemaljskom muzeju BiH i predstavlja najstariji pronađeni pisani spomenik u BiH), autorice Adine Kero i novčanog iznosa od 1.000 KM.
 
 
Organizator manifestacije je Kulturno sportski centar Bugojno a pokrovitelj Općina Bugojno. Nagrada se dodjeljuje povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI