Selektor Zmajeva u intervjuu za španski dnevnik 'Marca'

Prosinečki objasnio Špancima zašto se neće ponoviti Jugoslavija, ali otkrio i šta kaže igračima koji puše

Sport 18.11.18, 18:02h

Prosinečki objasnio Špancima zašto se neće ponoviti Jugoslavija, ali otkrio i šta kaže igračima koji puše
Ja pušim i nemam problema s tim da to kažem javno. Ali tu već postoji nekakav mit u vezi toga. Previše je priče oko moga pušenja u odnosu na to koliko sam ja stvarni konzument. Ne mogu reći da ne pušim. Pušio sam i kao igrač, ne mogu reći da nisam. Manje, ali jesam, kaže bh. selektor

 

Španski dnevnik Marca objavila je uoči večerašnje prijateljske utakmice Španjolske i Bosne i Hercegovine veliki intervju s a selektorom Zmajeva i legendom hrvatskog nogometa Robertom Prosinečkim, javlja Jutarnji.hr.

 

Teme su bile raznovrsne. 50-godišnji legendarni 'Žuti' na klupi je bosanskohercegovačke reprezentacije već gotovo godinu dana i još je uvijek neporažen kao selektor BiH u Ligi nacija.

 

Na pitanje kako vidi svoje šanse u utakmici sa Špancima, Prosinečki odgovara:

 

- Španjoska ulazi u fazu smjene generacije, kao i mi. Neki sasvim novi igrači dolaze na scenu. Za nas je to vrlo važna utakmica i smatram da možemo odigrati na toj visokoj razini. Sigurno je da je Španjolska favorit. Imaju sjajne igrače, ali imamo i mi svoje adute poput Pjanića, Džeke i drugih... Otišli su neki važni igrači - Ibišević, Misimović, itd., jedni od najvećih igrača u povijesti BiH, međutim imamo mnoge mlade i talentirane nogometaše željne dokazivanja. Na kraju svega, cilj nam je europsko prvenstvo. Bio bi to zaista velik uspjeh.

 

S obzirom da je strastveni pušač, novinar 'Marce' ga je pitao o ovom poroku:

 

- Ja pušim i nemam problema s tim da to kažem javno. Ali tu već postoji nekakav mit u vezi toga. Previše je priče oko moga pušenja u odnosu na to koliko sam ja stvarni konzument. Ne mogu reći da ne pušim. Pušio sam i kao igrač, ne mogu reći da nisam. Manje, ali jesam. Svjestan sam da to nije bilo dobro za mene, ali da je to utjecalo na moju igru, prestao bih. Nemam nikavih problema s tim. U ovo moderno doba malo igrača puši, a u moje vrijeme mnogi su bili pušači. Da sada vidim svog igrača kako puši, ništa mu ne bih rekao. A što da mu kažem kad i sam pušim...

 

Na pitanje misli li da Španiji prijeti rizik od balkanizacije s obzirom na trenutno stanje u Kataloniji, te da li strahuje da u Španiji može doći do rata kao u Jugoslaviji, bh. selektor odgovara:

 

- Ne. I to zaista mislim. Ovo su neka sasvim druga vremena. Možda će se jednoga dana Katalonija u potpunosti otcijepiti, ne znam, ali ne smatram da će tu biti rata.

 

Na komentar - Hrvat ste, zatim ste igrali za Crvenu zvezdu, a sada ste selektor BiH, Prosinečki kaže:

 

- Čudesno, zar ne? Pomalo od svega. U životu se događaju priče na koje nekad ne možete niti pomisliti. Dobio sam ponudu da vodim bosanskohercegovačku reprezentaciju i sada vodim momčad punu talentiranih nogometaša. Vrlo sam sretan zbog toga.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI