Hrvatski član Predsjedništva BiH otvoreno

Komšić: Nije meni problem što Čović želi podijeljenu BiH, meni je problem što on laže

Front 16.11.18, 17:30h

Komšić: Nije meni problem što Čović želi podijeljenu BiH, meni je problem što on laže
Što se mene tiče, način na koji neko posmatra BiH i kakva ona treba da bude je legitimna politička priča, kaže Komšić

 

Član državnog predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić dao je intervju za magazin "Dani", a u kojem se dotakao aktuelnih pitanja i tema. 

 

"Ni Vi i Džaferović s kojim sjedite u Predsjedništvu, odnosno SDA i DF, nećete istu državu, a kamoli tek Čović i Dodik. Kako do konsenzusa o državi?", glasilo je jedno od pitanja, na koje je Komšić odgovorio:


- Ja stvarno ne vidim na nivou ideje šta je problem ako mi neke stvari različito doživljavamo. Vjerovali ili ne, uopšte ja nemam problem da s nekim ulazim u teoretske ili u praktične rasprave kada je riječ o zakonodavstvu ili sutra možda o Ustavu. Po mom mišljenju je to legitimno, ljudi različito stvari vide. Ali, kad dođemo do toga da se ruši sistem koji već imamo, onda ne mogu raspravljati o tome. Što se mene tiče, način na koji neko posmatra BiH i kakva ona treba da bude je legitimna politička priča. Da li je pametno da se ide u tu priču, odlučivaće se na mjestu koje je navedeno u Ustavu BiH. U Parlamentu, uz sve mane našeg parlamentarnog života. Zna se kako funkcionišu parlamenti - mozgom šefova stranaka, to je, nažalost, tako, ali je Parlament ipak tijelo koje odlučuje o tome. Dajte da tu priču vratimo u Parlament i da tu o njoj pričamo. Hoće Čović treći entitet. On misli da je to dobro. Iz XY razloga ja mislim da je građanska BiH izlaz za sve nas i mogu vam ne samo pravnički nego i logički objasniti zašto je to tako. Neka on meni logično objasni zašto je bolje ako je ova zemlja podijeljena i da vodimo takvu vrstu rasprave. Nije meni problem što on ima takvu ideju, meni je problem što on laže. I na laži ne ulazi on u sukob sa mnom, nego gura narode u sukob. To je problem, kazao je Komšić.


Kompletan intervju pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI