FOTO/ Emina Husedžinović otvorila sedmicu mode

Vruća modna noć u Sarajevu - od seksipila do glamura i erotike: Ovako je počeo 41. BH Fashion Week...

ŽENA iN 13.11.18, 12:53h

Vruća modna noć u Sarajevu - od seksipila do glamura i erotike: Ovako je počeo 41. BH Fashion Week...
Sedmicu mode zvanično je otvorila najuspješnija bh. modna kreatorica Emina Husedžinović koja je predstavila novu kolekciju iz dva dijela, a ovacije i gromoglasni aplauzi čuli su se poslije skoro svakog izlaska manekenki

 

U hotelu “Hills” Sarajevo sinoć je otvoren 41. Nivea BH Fashion Week. Prve večeri prisustvovao je veliki broj gostiju i ljubitelja mode, a svi su s nestrpljenjem čekali da vide najnovije kreacije bh. dizajnera i dizajnera iz regiona.


Sedmicu mode zvanično je otvorila najuspješnija bh. modna kreatorica Emina Husedžinović koja je predstavila novu kolekciju iz dva dijela, a ovacije i gromoglasni aplauzi čuli su se  poslije skoro svakog izlaska manekenki.


Kolekcija Secesija namijenjena je za mame i kćerke. Paleta boja je od bijele do svijetlo ružičaste, u pastelnim tonovima, izrađena u S silueti od svile i čipke, ukrašene bogatim voluminoznim kragnama.


Druga kolekcija je Kosmos nadahnuta misijom i neograničenošću kosmosa, izrađena u tamnoj paleti od crne do tamno i svijetlo plave i ljubičaste. Modne detalje u metalu je uradio Omar Krasnić kujundžijskom tehnikom.


Inače, Emina ove godine obilježava 20 godina svoga rada.


Pored Eminine revije, posjetioci su imali priliku da vide i reviju dizajnerice Jasmine by Nerma, koja se po prvi put javnosti predstavila kolekcijom „Stay glamurous“. Sam naziv kolekcije je ono što je njoj bila inspiracija da je stvori, a to je glamurozna žena.


Za kraj ove divne večeri ostala je dizajnerica Nina Dulović iz Crne Gore, a koja se predstavila sa kolekcijom pod nazivom “Red Carpet”, namijenjena damama sa sofisticiranim ukusom. Prožimaju se note smjelosti, odvažnosti i prefinjenosti moderne žene.


Svaka revija je bila jedinstvena, i kao cjelina činile su savršenu večer mode, kao što je i očekivano svaki put na Nivea BiH Fashion Week Sarajevo, u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora  BIH i izvršnoj produkciji modne agencije Abc models.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI