nije se javio na odsluženje zatvorske kazne

Raspisana potjernica za bivšim premijerom Makedonije Nikolom Gruevskim

Hronika 12.11.18, 18:45h

Raspisana potjernica za bivšim premijerom Makedonije Nikolom Gruevskim
Gruevski je pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora zbog nezakonite kupovine blindiranog Mercedesa S 600 gard 2012. godine, kada je bio premijer


Kazneni sud u Skoplju naredio je raspisivanje potjernice za bivšim makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim jer se nije javio na odsluženje dvogodišnje zatvorske kazne, pišu makedonski mediji, a prenosi Avaz

 

Gruevski je pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora zbog nezakonite kupovine blindiranog Mercedesa S 600 gard 2012. godine, kada je bio premijer.

 

U tom sudskom postupku prvostepeno je na šest godina zatvora osuđena tadašnja ministrica unutrašnjih poslova i bliska saradnica Gruevskog Gordana Jankulovska, dok je njen pomoćnik Đoko Popovski pravosnažno osuđen na četiri i po godine.

 

Za kupovinu luksuznog automobila plaćenog skoro 600.000 eura saznalo se 2015. godine, kada je opozicija objavila prisluškivani razgovor u kojem je Gruevski od tadašnje ministrice Jankulovske tražio da Ministarstvo unutrašnjih poslоva kupi Mercedes koji bi on koristio, a da javnost to ne sazna.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI