RASPORED SJEDENJA IZAZVAO NEVIĐENE POLEMIKE

Dok se Thaci i Vučić svađaju kome je bilo mjesto blizu Putina, a kome u drugom redu, znate li gdje je sjedio Bakir Izetbegović?

Front 12.11.18, 14:21h

Dok se Thaci  i Vučić svađaju kome je bilo mjesto blizu Putina, a kome u drugom redu, znate li gdje je sjedio Bakir Izetbegović?
Naši istočni susjedi su poseban prigovor imali i na to koliku je sekundažu u direktnom TV prijenosu dobio njihov predsjednik Aleksandar Vučić... Mi se time nismo bavili, a evo i gdje su domaćini smjestili predsjedavajućeg Predsjedništva BiH

 

 

 


Raspored sjedenja svjetskih lidera na ceremoniji obilježavanja završetka Prvog svjetskog rata u Parizu izazvao je brojne komentare, a posebno negodovanje i nezadovoljstvo u Srbiji. S druge strane, mediji na Kosovu pišu da su zadovoljni što je njihov predsjednik Hashim Thaci imao dobro mjesto u drugom redu, odmah iza predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina.


Prisustvo Thacija na manifestaciji, ali i njegova pozicija u kosovskim medijima, predstavljena je kao posebno priznanje Kosovu, jer je, kako su prenijeli, Thaci dobio centralno mjesto, uz najmoćnije svjetske lidere i pobjednike u Prvom svjetskom ratu.


Naši istočni susjedi su poseban prigovor imali i na to koliku je sekundažu u direktnom TV prijenosu dobio njihov predsjednik Aleksandar Vučić. Kadrovi u kojima se vidi Vučić bili su po njihovom mišljenju toliko rijetki i kratki da su na RTS-u odlučili pribjeći malom triku kako bi se činilo da kamere snimaju Vučića puno češće i duže.

 

Naime, u emitirani prijenos ubacili su tzv. freeze frame Vučića kako bi ispalo da ga kamere više snimaju nego što je uistinu bilo, što je vrlo brzo postalo viralni hit u cijeloj regiji.


Inače, u prvim redovima su bili smješteni saveznici iz NATO-a i EU, a pored Donalda Trumpa, Angele Merkel, Recepa Tayyipa Erdogana, Vladimira Putina i mnogih drugih svjetskih lidera, svoje mjesto u prvom redu našao je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

 

bakir-izetbegovic-prvi-red-1

 

Doduše ne u ovoj skupini, već među liderima koji su bili raspoređeni sa druge strane... Al' prvi red je - prvi red!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI