VIDEO/ Srbi ogorčeni zbog rasporeda sjednja

Thaci bio preblizu Putinu, a Vučića se u TV prenosu nije dovoljno vidjelo - pa su ga naknadno umontirali!

Front 12.11.18, 08:23h

Thaci bio preblizu Putinu, a Vučića se u TV prenosu nije dovoljno vidjelo - pa su ga naknadno umontirali!
Francuzi su objasnili da je raspored napravljen prema abecednom redu, no Srbi su se zapitali zašto je raspored napravljen po abecedi, a ne prema zaslugama

 

Naši istočni susjedi imali su mnogo prigovora na ceremoniju obilježavanja stote obljetnice završetka Prvog svjetskog rata koja se održala u Parizu.

 

U oko im je upalo to što je kosovski premijer Hashim Thaçi bio smješten odmah u drugom redu, tik uz Vladimira Putina.

 

Kako piše Blic, raspored sjedenja svjetskih lidera na ceremoniji obilježavanja završetka Prvog svjetskog rata izazvao je negodovanje i nezadovoljstvo među prisutnima.

 

'U diplomatskim krugovima se može čuti da je raspored bio skandalozan, ponajviše zbog toga što se kosovski predsjednik Hashim Thaçi našao u drugom redu, odmah iza predsjednika Ruske federacije Vladimira Putina.'

 

svjetski-lideri-pariz

 

Francuzi su objasnili da je raspored napravljen prema abecednom redu, no Srbi su se zapitali zašto je raspored napravljen po abecedi, a ne prema zaslugama.

 

Inače, u prvim redovima su bili smješteni saveznici iz NATO-a i EU-a i nije se vodilo računa tko se na kojoj strani borio tijekom Prvog svjetskog rata.

 

No Srbi su, čini se, imali prigovor i na to koliku je sekundažu u direktnom TV prijenosu dobio njihov predsjednik Aleksandar Vučić.

 

Kadrovi u kojima se vidi Vučić bili su po njihovom mišljenju toliko rijetki i kratki da su na RTS-u odlučili pribjeći malom triku kako bi se činilo da kamere snimaju Vučića puno češće i duže.

 

Naime, u emitirani prijenos ubacili su tzv. freeze frame Vučića kako bi ispalo da ga kamere više snimaju nego što je uistinu bilo.

 

OVDJE pogledajte majstoriju RTS-ovih montažera.

 

 

RTS je upravo u prenos iz Pariza ubacio freeze frame. pic.twitter.com/EnHdNek0xf

— Milan Šarić (@MilanSaricN1) November 11, 2018

 

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI