IFET FERAGET NE SLAŽE SE SA OSTATKOM TIMA

Javio se jedini advokat koji je ostao uz porodicu Dragičević: Zašto nisam i neću da se povučem iz ovog slučaja?

Hronika 11.11.18, 13:51h

Javio se jedini advokat koji je ostao uz porodicu Dragičević: Zašto nisam i neću da se povučem iz ovog slučaja?
Feraget je prokomentarisao i istup hrvatskog advokata Ante Nobila istakavši da mu je "otvoreno rekao da je nekorektno to što radi"

 

Još jedini advokat koji i dalje zastupa porodicu Dragičević nakon što su iz tima istupili Ante Nobilo, Duško Tomić i Zora Dobričanin Nikodinović, Ifet Feraget izjavio je za portal source.ba kako je od početka slutio ovakav ishod. 


Prokomentarisao je i istup hrvatskog advokata Ante Nobila istakavši da mu je "otvoreno rekao da je nekorektno to što radi".


- Samo mi neke stvari nisu bile legle kako treba i to je bio razlog moje sumnje. Izjava Ante Nobila je u kontradikciji s onim što je juče rekao tužitelj Želimir Lepir, koji smatra da postoje razlozi zbog kojih sumnja da je policija umiješana u zataškavanje. Anti Nobilu sam otvoreno rekao da je nekorektno to što radi zato što se bez dokaza ne mogu praviti nikakve analize. Davor Dragičević nije politiku zvao u ovaj slučaj, nego se politika poigrala s njim. Očigledno je da je nekome stalo da se propusti ne otkrivaju, identična situacija kao u predmetu 'Dženan Memić' - rekao je Feraget referirajući se na smrt 21-godišnjeg mladića koji je u februaru 2016. preminuo od povreda zadobijenih tokom šetnje na  Ilidži, slučaj koji također zastupa na sudu ispred porodice Memić


Feraget kaže i da mu je Davor Dragičević rekao da ovog advokatskog tima ne bi ni bilo bez njega.


- Davor se meni u martu obratio i ja sam mu tad rekao da stojim uz njega, eto sad je ispalo da sam ja ostao jedini, mada nisam sam, jer podrška je ogromna. Znate kako kažu, 'Karakter čovjeku određuje sudbinu'. Meni moj karakter ne bi dozvolio da nekome nešto obećam, pa da sutra kažem, 'Znaš šta, nisam ja znao da će to biti ovako ili onako'. Ovdje je politika od samog početka umiješana u slučaj, i ja sam slučaj preuzeo sa politikom. Ne mogu se sada 'vaditi' da mi politika smeta, da ne mogu dalje da radim, to je licemjerno, izjavio je za Source portal advokat Ifet Feraget.

 

Podsjećamo, četveročlani međunarodni advokatski tim zadužen za utvrđivanje okolnosti o stradanju banjalučkog mladića Davida Dragičevića, formiran u avgusu ove godine u ovom slučaju, više ne postoji. Razloge “raspada” možete čitati u tektu - Duško Tomić: 'MUP od starta prikriva zločin... Ipak, ne smijemo podržavati Davora Dragičevića ako znamo da govori neistinu'.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI